Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almaleves sült almával

Fahéjas almaleves sült almával
Fahéjas almaleves sült almával
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed, hideg gyümölcsleves, a sok fahéj miatt mégis inkább téli hangulatú, mint nyári. Számomra ugyanis a fahéj az illatával, az ízével a karácsonyt, a meleg szobát idézi meg. Éppen ezért karácsonykor készítettem el, de annyira finom lett, hogy ezentúl az év bármelyik szakában szívesen fogyasztom.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Miután a levest tányérokba mertük, megszórjuk a tetejét az almadarabokkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves elkészítése

  1. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockára vágva egy nagy fazékba helyezzük.
  2. Felöntjük vízzel, cukorral ízesítjük, és feltesszük főni.
  3. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport és a fahéjat. Ezt is hozzákeverjük a leveshez.
  5. Még kb. 10 percig forraljuk, ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.

A levesbetét elkészítése

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Nyolcadokra vágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy sütőtál aljára vajat morzsolunk, rászórjuk az almadarabokat és a cukrot. A tálat lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. 10 perc sütés után eltávolítjuk róla a fedőt, meghintjük az almákat fahéjjal, összekeverjük, és 160 fokosra mérsékelt sütőben sütjük tovább (fedő nélkül).
  4. Addig sütjük, amíg barnás színe lesz és a leve elpárolog alóla.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 019
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kicsibors

Mióta szakács: 2014.02.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almaleves, almakrémleves, fahéjas gyümölcskrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
alma 1.5 kg
víz 2 l
tej 1 l
habtejszín 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
fahéj 1 teáskanál
alma 5 közepes db
vaj 2 dkg
fahéj 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál