Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra vékony zabpalacsinta

Extra vékony zabpalacsinta
Extra vékony zabpalacsinta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak ketten vagyunk, csak egy étkezéshez akartam csinálni palacsintát, és nem akartam a tűzhely mellett állni órákat. Szóval ez 8 db palacsinta lett. Nem bírtuk megenni, maradt még kettő reggelire :-) Annyira nagyon finom lett. Titok: ne sajnáljuk a sót és a vaníliát :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a cukrot, a vaníliát, a citromhéját elkeverjük jól, és hozzáöntjük a szódabikarbónával és sóval elkevert zabliszthez. (Ha nem teszünk bele citromhéját, akkor sütőport használjunk.)
  2. Összekeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
  3. Utána hozzáadjuk az olajat, majd szépen lassan adagoljuk az ásványvizet, és kevergetjük, amíg szép, sima tésztát nem kapunk.
  4. A bekevert palacsintatésztát betesszük a hűtőbe egy órára vagy egy éjszakára, vagy ha sietünk, 20 percre.
  5. Miután kivesszük a hűtőből, hígítani kell ásványvízzel a tésztát, amíg elérjük a folyósabb állagot, mert a zabliszt miatt be fog sűrűsödni.
  6. Forró teflonserpenyőben sütjük ki. Az első palacsintához tettem egy kis olajat, de szerintem felesleges volt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 345
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

8 db-os extra vékony zabpalacsinta, zabpalacsinta, reform palacsinta, zablisztes palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeana
zeana / zeana Sun, 2017-09-17 15:15

Elkészítettem a receptet és hatalmasat csalódtam. :( Palacsintára távolról sem emlékeztető sós masszát kaptam, pedig követtem a leírtakat. Dupla mennyiséget csináltam és csak 1 kk sót tettem bele, mert éreztem,hogy a megadott mennyiség túl sok, de még így is borzalmasan sós lett a végeredmény. A tészta állaga sem jó, lehetetlen volt felszedni a serpenyőről, pedig minden sütés előtt olajoztam. Nyúlik, szakad, ezért megtölteni nem is lehet. Sajnálom, mert régóta keresek egy jó zabpalacsinta receptet, de nem ez lesz az, amit elmentek... Nagyon ritkán dobok ki ételt, de ez a kukában landolt.

313
tojás 1 db
xilit 1.5 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
szódabikarbóna 1 kk
1 kk
zabliszt 100 g
sovány tej 100 ml
olívaolaj 1 ek
ásványvíz 100 ml