Nosalty Logó

Éticsiga sörtésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
luveges
Éticsiga sörtésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2623 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhakész éticsigákat (lásd. éticsiga pörköltnél) besózzuk.
  2. Ezt követően a csigákat lisztbe forgatjuk.
  3. Elkészítjük a sörtésztát: a lisztbe beleütjük a tojást, sót és annyi sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
  4. A tésztába beleöntjük az összes csigát, majd kanállal egyenként rakjuk forró olajba, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10615
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

Tipp: Egyszerűen lisztezhetjük a csigákat és más apróságot a következő módon: egy zacskóba teszem a lisztet, ebbe beleöntöm az összes csigát, majd jól összerázom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

luveges 29 recept

A csigákkal való kísérletezést idén kezdtem, eddig ez az általam kitalált két recept került kipróbálásra, ami baráti társaságomban is sikert aratott. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

itt a következ? közfelháborodást el?idéz? recept...:) én egyébként nem sajnálatból nem eszem meg a csigát, egyszer?en nem tudnám megkóstolni...ett?l már sokkal nagyobb sajnálatot érzek egy malacka vagy egy tyúkocska iránt, de mivel mindkett?t szeretem megenni, nem képmutatóskódom!!! de azért gratulálok a recepthez!!

P.

Én szeretem a csigát. Nyami! Szuper recept megint! Köszi luveges! :-) Eszter

luveges

Köszi a biztatást Eszter ez megint újabb csigás recept készítésére sarkal

Törölt felhasználó

Sarkall, mert sarkalni a focisták szoktak /néha/.

luveges

Néz utána hogy mit jelent.És olvasd el figyelmesen a beírásokat hátha találsz valamit és így legalább lesz mivel foglalkoznod.A h írás + k nem érdekel.

Törölt felhasználó

Kár, hogy nem érdekel, pedig érdekes. Javaslom, fedezd fel magadnak, ismerkedj meg a helyesírás varázslatos világával... Van egy olyan találó, régi mondás, hogy "a stílus maga az ember". Sok sikert!

luveges

Szerintem rossz oldalra tévedtél ,ez 1 receptoldal -.Nekem ez az öldal a varázslatos világ .mivel jobbnál jobb receptekkel ismerkedem meg .És egymásközt megosztjuk a f?zés titkait egyéb hasznos tanáccsal látjuk el egymást Na itt köztünk van a stílus üdv luveges a csigás.

Törölt felhasználó

Nagyon ügyes, egyszer? megoldás! egyébként, hogyha így készíted, lehet hogy itt is beválik ha citromot csöpögtetsz rá fogyasztáskor, mint a tengeri herkenty?k esetében, mert ad neki egy kis frisseséget. Szuper vagy, várjuk a többi ötleted is!:)) Üdv: Mrs Smith

luveges

Cocktail sauce vagy ezer sziget öntetbe mártogatva is nagyon jó

Törölt felhasználó

Így is van kedves luveges! ;-) Mrs Smith

Törölt felhasználó

csiga-biga gyere ki...! :-) még valami egzotikum?

Törölt felhasználó

Csak így tovább luveges!:) Még a végén egyszer rászánom magam és megkóstolom. Bár itt Angliában nem tudom, hogy lehetséges.......

Éva-Anyóca

A tálalás gusztusos, és az ötlet jó is.Ennyi es? után, tuti , hogy sok van bel?le.Lehet, hogy azért, mert tudom mi, ezért nem enném meg, ahogy a békát se.Pedig fura,kagylót, és polipot és tintahalat is ettem már Görögországba, nem tudom, lehet egyszer ezt is kipróbálom, de az nem most lesz...Köszi!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves luveges! Az lenne a kérdésem,hogy a csigahús nem marad túl rágós ha így készítjük el? A pörköltnél úgy gondolom több ideje van puhulni.Tudom,hogy igazán puha nem lesz ha az állaga a zúzáéhoz hasonló,de valahogy rögtön ez a kérdés vet?dött fel bennem.

luveges

Kedves jolci nem rágós mert az el?f?zésnél majdnem készre f?z?m akár a pacalnál

luveges

Ma elkészítettem az éti csiga bakonyi módra és feltettem az oldalra .

Törölt felhasználó

Kedves luveges! Nekem is nagyon szimpi mindkét recept és várom a folytatást! Ugyan csigát még sosem ettem, ha van rá lehet?ségem, minden újdonságot igyekszem kipróbálni, megkóstolni. Biztos ez is nagyon ízlene! Már tervezzük a csigavadászatot...:)

luveges

Köszönöm a biztatást.

Törölt felhasználó

Tenyesztem az eticsigat ( helix pomatia es helix aspersa )( pitit gri ) Miutan megfozom a csigahust,hozzadok ugyanannyi serteshust,oroltborsot,fokhagymat,sot es kalocsai paprikat.Juhbelbe toltom,felfustolom es johat a Karacsony meg a Ujesztendo.

Törölt felhasználó

Jól hangzik. S?t. Szerintem ezt a tésztabevonatos dolgot fogom el?ször kipróbálni, nem a pörköltet - nem látom azt, amit eszem. :) Azért jó, hogy ilyen recepteket teszel fel, kísérletezel ki - azért tetszik, mert mégiscsak... csigát szerezni, még ha el?készíteni bonyolultabb is, olcsóbb. :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek