r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3736 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 3736 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A fehérjét a cukorral verjük fel keményre. Adjuk hozzá az őrölt diót és a lisztet.
  2. Süssünk a masszából 4 darab lapot.
  3. Főzzük fel a krémhez a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, a pudingport és a két tojást. Ha kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a diót. Töltsük meg krémmel a tortalapokat.
  4. Atetejére tojásfehérjét keverjünk el porcukorral, és ezzel vonjuk be. Ha ügyesek vagyunk, folyékony csokoládéval tehetjük díszessé a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 178904
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tortaklasszikus. További receptek itt.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Lehet, hogy elírás a 3-3 dkg cukor ill. dió, nem inkább 30-30 dkg-ra van szükség?

Törölt felhasználó

A képen 5 lap van, a receptben 4.

Törölt felhasználó

süt?por nem szükséges a lapokhoz?

Törölt felhasználó

Szeríntem nem jók az arányok 8dkg lisztb?l az életben nem lehet 5-lapot s?tní.

Gubigabi

Itt valami nagyon nem jó! 3 dkg dióból nehéz lenne 4 lapot, vagy ahogy a képen van 5 lapot sütni. Az egész zavaros. Hát ez tényleg nagyon "eredeti".

mézecske74

Egyetértek mindenkivel én nem így ismerem pedig nekem nagyanyám sokszor csinált ilyet.

mislenbaba

Ez a recept pont egy éves. Ez a legfrissebb receptje. Herr Ludwignak. Ne nagyon számítsatok a válaszadására. Szerintem azóta nem is járt erre. :- (

Tmea

Amúgy sem nagyon divat ezen az oldalon a válasz adás, ha csak nem kötekedésr?l van szó, tisztelet a kivételnek. Egyébként ha 10 fehérjét felverünk kemény habnak, és beleforgatunk utána 8 dkg lisztet, meg mondjuk 10 dkg darált diót, abból lehet 5 vékony lapot sütni, mert igen tetemes mennyiség? massza lesz bel?le. Ezt tapasztalatból mondom, mert van nekem is egy tortám, amit 7 fehérjéb?l kell sütni, és ha a 26 cm-es - ami elég nagy - kapcsos tortaformában sütöm, gond nélkül el lehet vágni 3 lapra. Tehát ha valamivel kisebb formában sütjük, ami persze nincs ide írva - ami szintén nem divat itt, pedig a beküldésnél ott van a tepsi mérete!!!, s?t válaszolni sem divat erre a kérdésre, ami pedig elég lényeges lenne, mert nagyon nem mindegy, hogy a receptben megadott mennyiségek mekkora tepsihez vannak feltüntetve, hiszen ennek az ismeretnek hiányában lehetetlen ezeket a recepteket kipróbálni, tehát tök felesleges beküldeni ?ket - akkor simán meg lehet sütni a 4 vagy akár az 5 vékony lapot is, ahogy a Mézes-krémesnél. No, az egy másik kérdés, hogy a képen szerepl? torta valóban az itt megadott receptb?l született-e vagy sem...

P.

Kedves Tmea! El?ször is: vegyél vissza egy kicsit ebb?l a marha nagy jóindulatból. Most komolyan. Veled ellentétben nem mindenki tölti itt az szabadidejének nagy részét. Más dolog, hogy vannak olyan szakácsok, akik feltesznek pár receptet és aztán nem foglalkoznak az oldallal - de ezzel nem az oldalt min?síteném. Ilyenek mindig voltak és lesznek is. Ami a tepsiméretet illeti: annak megadása régebben nem volt még az opciók között, ezért van az, hogy van ahol látod, van ahol nem. Az, ha valaki ennek ellenére nem írja be, az már megint egyéni kérdés. Lehet ennek hangot adni, de az hogy szerinted melyik receptet felelsleges beküldeni és melyiket nem, elég szubjektív vélemény. Nem gondolom, hogy a 9600 receptb?l ne találnál olyat, ami mindenki tudásszintjének megfelel. Amikor meg már megvan a tapasztalat, lehet olyanokat sütni, ahol nem válaszolnak Neked. Mert az mondjuk fel sem merül benned, hogy azzal, aki 1-2 vagy 3 éve beküldte receptet, közben mi történhetett? Hogy talán elvesztette a munkáját, nem tudja fizetni az internetet, vagy beteg lett, vagy kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az e-mailjeit nézegesse. És amikor feljön ide nagy ritkán, amikor lehet?sége van, akkor is rögtön egy ilyet olvas. Kicsit gondolj már bele a másik oldalba is. Itt nem azért vannak a szakácsok, hogy kiszolgálják az embereket. ?k is emberek. Mindenki a maga gondjával. És sosem tudhatod, kinek mije van. Erre gondolj légyszíves. Egy kis emberséget, ha lehet. Köszönettel. Eszter

Tmea

Na err?l beszélek. Gondolat-szabadság van és vélemény nyilvánítási szabadság. Arra gondolok, amire jól esik, és a véleményem is szabadon alakítom. Lehet, hogy te vagy itt a nagy megmondó ember ezen az oldalon, de nem te fogod nekem megmondani, hogy mire gondoljak. A hsz-em lényege egyébként nem ez volt.

P.

... :-D

margica

Na most jó lenne tudni hogy valaki megsütötte e már és sikerült vagy nem. KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET MINDENKINEK!

Timiana

Lányok, össze ne vesszetek! Gondoljatok arra, hogy rokonlelkek vagytok.Szerettek sütni-f?zni. Igen, els?re gyanúsnak tünt a recept, 11 dkg szárazanyag -az kb 6 ev?kanál -10 tojás habjához... talán egy könny? tészta. Ki kell próbálni. Egyébként a tészta emlékeztet az IKEA-s mandulatortához. Majd leírom a receptet, egy az egyben olyan mint az igazi amit az IKEA-ban kapni.

csilien

Elképeszt?!Én is szoktam recepteket felrakni(mindmegette),és van,hogy hibásan,mert elgépelem. De ,ha kommentem érkezik megnézem,és megválaszolom.Mellesleg én a krémbe 25dkg diót tettem,a tortalapot megvettem,mert nem maradt id?m megsütni.Na így sikerült.A tetejére való porcukor arányt sem írta le a kedves...

Törölt felhasználó

Udv mindenkinek! En is megremultem, amikor meglattam a mennyisegeket, mert a liszt valoban kevesnek tunik. Tehat kinyitottam a vendeglato tanulmanyaim alatt hasznalt konyvemet, es az elso mondat lassunk csodat az volt, hogy "A torta masszaja csak tojasfeherjebol keszul" :) Tehat megnyugodtam. Mar szedem is magam, es indulok a t-ba :) Remelem sikerul, majd megirom az eredmenyt :) Udv.: Daniel

eszti203

A kedvenc tortám. nyami :)

Törölt felhasználó

Mit?l sötét a tészta? Nem kell-e süt?por? 4 vagy 5 lap? Nagyon gyenge a recept. A hozzászólásokból is látszik, hogy több sebb?l is vérzik! Miért nem vették már le? Komolyan ennyire kell ez?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek