Eszterházy torta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
100g tojásfehérje52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
8g dió49 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A krémhez
Összesen
935
Kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g dió196 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
A krémhez
Összesen
3736
Kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
28.6g tojásfehérje15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
A krémhez
Összesen
266
Kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
935
Kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 252.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2422.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 986 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 478.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1865 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
3736
Kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
266
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A fehérjét a cukorral verjük fel keményre. Adjuk hozzá az őrölt diót és a lisztet.
- Süssünk a masszából 4 darab lapot.
- Főzzük fel a krémhez a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, a pudingport és a két tojást. Ha kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a diót. Töltsük meg krémmel a tortalapokat.
- Atetejére tojásfehérjét keverjünk el porcukorral, és ezzel vonjuk be. Ha ügyesek vagyunk, folyékony csokoládéval tehetjük díszessé a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 178904
- Feltöltés dátuma: 2010. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Tortaklasszikus. További receptek itt.
Hozzászólások (17)
Lehet, hogy elírás a 3-3 dkg cukor ill. dió, nem inkább 30-30 dkg-ra van szükség?
A képen 5 lap van, a receptben 4.
süt?por nem szükséges a lapokhoz?
Szeríntem nem jók az arányok 8dkg lisztb?l az életben nem lehet 5-lapot s?tní.
Itt valami nagyon nem jó! 3 dkg dióból nehéz lenne 4 lapot, vagy ahogy a képen van 5 lapot sütni. Az egész zavaros. Hát ez tényleg nagyon "eredeti".
Egyetértek mindenkivel én nem így ismerem pedig nekem nagyanyám sokszor csinált ilyet.
Ez a recept pont egy éves. Ez a legfrissebb receptje. Herr Ludwignak. Ne nagyon számítsatok a válaszadására. Szerintem azóta nem is járt erre. :- (
Amúgy sem nagyon divat ezen az oldalon a válasz adás, ha csak nem kötekedésr?l van szó, tisztelet a kivételnek. Egyébként ha 10 fehérjét felverünk kemény habnak, és beleforgatunk utána 8 dkg lisztet, meg mondjuk 10 dkg darált diót, abból lehet 5 vékony lapot sütni, mert igen tetemes mennyiség? massza lesz bel?le. Ezt tapasztalatból mondom, mert van nekem is egy tortám, amit 7 fehérjéb?l kell sütni, és ha a 26 cm-es - ami elég nagy - kapcsos tortaformában sütöm, gond nélkül el lehet vágni 3 lapra. Tehát ha valamivel kisebb formában sütjük, ami persze nincs ide írva - ami szintén nem divat itt, pedig a beküldésnél ott van a tepsi mérete!!!, s?t válaszolni sem divat erre a kérdésre, ami pedig elég lényeges lenne, mert nagyon nem mindegy, hogy a receptben megadott mennyiségek mekkora tepsihez vannak feltüntetve, hiszen ennek az ismeretnek hiányában lehetetlen ezeket a recepteket kipróbálni, tehát tök felesleges beküldeni ?ket - akkor simán meg lehet sütni a 4 vagy akár az 5 vékony lapot is, ahogy a Mézes-krémesnél. No, az egy másik kérdés, hogy a képen szerepl? torta valóban az itt megadott receptb?l született-e vagy sem...
Kedves Tmea! El?ször is: vegyél vissza egy kicsit ebb?l a marha nagy jóindulatból. Most komolyan. Veled ellentétben nem mindenki tölti itt az szabadidejének nagy részét. Más dolog, hogy vannak olyan szakácsok, akik feltesznek pár receptet és aztán nem foglalkoznak az oldallal - de ezzel nem az oldalt min?síteném. Ilyenek mindig voltak és lesznek is. Ami a tepsiméretet illeti: annak megadása régebben nem volt még az opciók között, ezért van az, hogy van ahol látod, van ahol nem. Az, ha valaki ennek ellenére nem írja be, az már megint egyéni kérdés. Lehet ennek hangot adni, de az hogy szerinted melyik receptet felelsleges beküldeni és melyiket nem, elég szubjektív vélemény. Nem gondolom, hogy a 9600 receptb?l ne találnál olyat, ami mindenki tudásszintjének megfelel. Amikor meg már megvan a tapasztalat, lehet olyanokat sütni, ahol nem válaszolnak Neked. Mert az mondjuk fel sem merül benned, hogy azzal, aki 1-2 vagy 3 éve beküldte receptet, közben mi történhetett? Hogy talán elvesztette a munkáját, nem tudja fizetni az internetet, vagy beteg lett, vagy kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az e-mailjeit nézegesse. És amikor feljön ide nagy ritkán, amikor lehet?sége van, akkor is rögtön egy ilyet olvas. Kicsit gondolj már bele a másik oldalba is. Itt nem azért vannak a szakácsok, hogy kiszolgálják az embereket. ?k is emberek. Mindenki a maga gondjával. És sosem tudhatod, kinek mije van. Erre gondolj légyszíves. Egy kis emberséget, ha lehet. Köszönettel. Eszter
Na err?l beszélek. Gondolat-szabadság van és vélemény nyilvánítási szabadság. Arra gondolok, amire jól esik, és a véleményem is szabadon alakítom. Lehet, hogy te vagy itt a nagy megmondó ember ezen az oldalon, de nem te fogod nekem megmondani, hogy mire gondoljak. A hsz-em lényege egyébként nem ez volt.
... :-D
Na most jó lenne tudni hogy valaki megsütötte e már és sikerült vagy nem. KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET MINDENKINEK!
Lányok, össze ne vesszetek! Gondoljatok arra, hogy rokonlelkek vagytok.Szerettek sütni-f?zni. Igen, els?re gyanúsnak tünt a recept, 11 dkg szárazanyag -az kb 6 ev?kanál -10 tojás habjához... talán egy könny? tészta. Ki kell próbálni. Egyébként a tészta emlékeztet az IKEA-s mandulatortához. Majd leírom a receptet, egy az egyben olyan mint az igazi amit az IKEA-ban kapni.
Elképeszt?!Én is szoktam recepteket felrakni(mindmegette),és van,hogy hibásan,mert elgépelem. De ,ha kommentem érkezik megnézem,és megválaszolom.Mellesleg én a krémbe 25dkg diót tettem,a tortalapot megvettem,mert nem maradt id?m megsütni.Na így sikerült.A tetejére való porcukor arányt sem írta le a kedves...
Udv mindenkinek! En is megremultem, amikor meglattam a mennyisegeket, mert a liszt valoban kevesnek tunik. Tehat kinyitottam a vendeglato tanulmanyaim alatt hasznalt konyvemet, es az elso mondat lassunk csodat az volt, hogy "A torta masszaja csak tojasfeherjebol keszul" :) Tehat megnyugodtam. Mar szedem is magam, es indulok a t-ba :) Remelem sikerul, majd megirom az eredmenyt :) Udv.: Daniel
A kedvenc tortám. nyami :)
Mit?l sötét a tészta? Nem kell-e süt?por? 4 vagy 5 lap? Nagyon gyenge a recept. A hozzászólásokból is látszik, hogy több sebb?l is vérzik! Miért nem vették már le? Komolyan ennyire kell ez?