Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszterházy torta a The Cake Factory-tól

Eszterházy torta a The Cake Factory-tól
Eszterházy torta a The Cake Factory-tól
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Eszterházy tortát mindenki ismeri a cukrászdákból, de érdemes elkészíteni otthon is, mert nagyon finom.

További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A legjobb, ha ezt a tortát egy nappal a tálalás előtt összeállítjuk, mert finomabb ha kicsit megszívja magát, és jobban is lehet vágni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tortához 5 lapra lesz szükségünk, tehát érdemes először egy 20 cm-es tortaformát körberajzolni, jó erősen ceruzával, majd ezt fordítsuk meg, és úgy tegyük a tepsire, így nem fog a tészta hozzáérni a ceruzához/tollhoz. (Én 3 részletben sütöttem meg a lapokat, mert amúgy nem fért volna be a sütőbe. Fontos, hogy a tészta ne álljon sütés előtt, mert a fehérje összeesik.)
  2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  3. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel a cukorral addig, amíg egy olyan habot kapunk, ami még lágy, de már van tartása. Óvatosan forgassuk bele a diót is, ehhez a legjobb egy szilikon spatulát használni.
  4. Osszuk el egyenletesen a megrajzolt sütőlapra, és egy hosszú késsel vagy egy kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy a megrajzolt körön 1 centivel túllógjon, így majd ki tudjuk vágni, és egyenletes széleket kapunk.
  5. Süssük előmelegített sütőben 10 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ne süssük túl, mert törős lesz, de az sem jó, ha alulsütjük, mert akkor túlságosan ragadni fog. Ha megérintjük, és már szárazabbnak ítéljük és egy kissé barna is, jó lesz.
  6. Fordítsuk le egy sütőpapírra, és hagyjuk őket kihűlni, majd húzzuk le a sütőpapírt a lapokról, és a 20 centis tortaforma segítségével vágjuk körbe őket.

A krém

  1. A krémhez a pudingport főzzük meg a 300 ml tejjel és a cukorral, a tasakon leírtak szerint. Ha kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Fontos, hogy tegyünk a pudingra egy fóliát úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz darabos.
  2. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a puding, keverjük hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a diót és ízlés szerint a rumot is.

Összeállítás

  1. Az összeállításnál válasszuk ki a legszebb tortalapot, ezt tegyük félre, és legyen ez a teteje.
  2. A többit kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a félretett tortalapot, erre már ne kerüljön krém. Úgy osszuk el a krémet a tortalapok között, hogy maradjon a torta körbekenésére és díszítésére.

A díszítés

  1. Olvasszuk meg az étcsokoládét, majd tegyük kicsit félre, hogy kissé kihűljön. Ezután tegyük egy eldobható habzsákba, amire egy kis lyukat vágunk.
  2. Olvasszuk meg a fehér csokoládét 1-2 evőkanál étolajjal, ezt is hagyjuk kicsit kihűlni, majd lassan öntsük rá a legfelső tortalap közepére. Kenőkéssel oszlassuk el egyenletesen, vigyázva, hogy ne csöpögjön le a szélére.
  3. Amíg a fehér csokoládé még nedves, az étcsokoládéval a torta közepéről kezdve rajzoljunk egy csigavonalat. Nem kell rohanni, mert nem szárad olyan gyorsan, de izgulni sem kell rajta, nem kell hogy tökéletes legyen.
  4. Az étcsokit egy fogpiszkálóval húzzuk ki pókhálósra úgy, hogy először a közepét kihúzzuk 4 felé, majd kívülről befelé vonalakat húzunk a torta közepe felé.
  5. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megszáradjon a teteje.
  6. Az oldalát vonjuk be a megmaradt krémmel, majd darált dióval panírozzuk. Díszítsük ízlés szerint a krémmel és egész dióval.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 264
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

eszti_thecakefactory

Mióta szakács: 2015.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós torta, diós-krémes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
tojásfehérje 5 db
cukor 150 g
dió 150 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 300 ml
cukor 75 g
dió 45 g
rum 1 teáskanál
vaj 150 g
fehér csokoládé 100 g
étcsokoládé 20 g
dió 1 marék