Nosalty Logó

Eszterházy-torta mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Eszterházy-torta mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 575 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 4590 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Összesen 288 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 575 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 4590 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet elkeverjük az agave sziruppal és a vaníliás cukorral, majd sűrű pudingotfőzünk belőle. Ha kihűlt, alaposan elkeverjük a mascarpone krémmel /botmixerrel szép egyenletes állagot kapunk/.
  2. A tojások fehérjéből ésaporcukor felébőlegy csipet sóval jó kemény habot verünk. A tojások sárgáját szintén habverővel kikeverjük a cukor másik felével addig, amíg kifehéredik. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a sárgáját, a lisztet és a darált diót, én ehhez egy spatulát használtam.
  3. Ezután egysütőpapírt akapcsos tortaforma közéfogatunk, vékonyan vajazzuk, és a tésztát 1-1,5cm vastagon elterítjük benne.4-szer 8-10 perc alatt 4vékony tésztalapot sütünk belőle /gázsütő 5-ös fokozat, tűpróba!/.
  4. A lapokatleválasztjuk a sütőpapírokról, a széleit levágjuk,és a kapcsos formába visszatéve a krémmel rétegezzük. A tetejére is ez a krém kerül.
  5. A darált diót elkeverjük az elmorzsolt tésztaszélekkel, és rászórjuk óvatosan a szélére. Végül a felolvasztott csokoládét 4-5 karikát formázvarácsorgatjuk a tetejére. Egy fogpiszkálóval a külső karikától befelé, majd a közepétőlkifelé váltakozva vonalakat húzunk a karikákba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 24205
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

DiaNatura 132 recept

Kislányom névnapjára Eszterházy tortát kért. A legtöbb recept szerint margarinnal vagy vajjal kell kikeverni a pudingot, de mivel mascarponéből volt itthon több, megpróbálkoztam vele. Nagyon-nagyon finom lett! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

De nagyon gyönyör?, nagyon ügyes vagy. ÜDV

DiaNatura

Nagyon szépen köszönöm!:) Üdv, Dia

Torma

Szia Dia! Szuper-szép torta, gratula, Torma :)

DiaNatura

Köszönöm Kedves Torma! :)

ZilkaZil

Ez remek ötlet volt, mentettem is a recepted. A vajtól nekem már túl nehéz volt mindig ez a süti, amit amúgy imádok. üdv, Zilka

DiaNatura

Kedves Zilka! Örülök, hogy elnyerte tetszésed az ötlet!:)! Bár el?ször készítettem, de mi is imádtuk így! Üdv, Dia

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, nagyon jól sikerült a torta, finom lett. Csak pontosításnak egy kérdés. Az összes pudingpor 40 grammos, amit a boltban lehet kapni (legalábbis én nem találtam 50 grammosat). Te egy csomagot tettél bele, vagy kipótoltad egy másodikból? Én kipótoltam, mert attól tartottam, máskülönben nem lenne elég szilárd a krém.

KATI1943

NEM LATAM A RECEPT HOZAVALOKBA AZ AGAVE SZIRUPOT?EZ CUKOR VIZ SURURE FOZVE???

DiaNatura

A KRÉM HOZZÁVALÓI KÖZÖTT SZEREPEL!!! EZ EGY TERMÉSZETES ÉDESÍT?, ITT TALÁLSZ RÓLA INFOT: http://www.nadcukor.hu/index.php/15-a-nadcukorrol/29-agave-szirup

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

​A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek