r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 1876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 7505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    491.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 7505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához (6 lap)

  1. Piskótalap elkészítése:
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
  3. A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  8. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
  10. A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.
  11. Díszítés:
  12. A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
  13. A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 170310
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámnak készítettem születésnapjára. Először nagyon bonyolultnak tűnt, de aztán kiderült, hogy mégse olyan nehéz! Egy kis odafigyelés az egész:-) Remélem, másoknak is elnyeri a tetszését! Eredetileg fondant bevonat kell rá, de én fehércsokit olvasztottam gőz felett, és abba csurgattam bele az étcsokoládét.

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek