r
Nosalty Logó

Eszterházy rostélyos kuktában

8zsuzsa8
Eszterházy rostélyos kuktában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

822
Kalória
37.7g
Fehérje
40g
Szénhidrát
56.5g
Zsír
376.9g
Víz
140g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4700.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 3291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, megsózzuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A kuktába váltakozva rétegezzük a húst, sárgarépát, a paprikás hagymát. 2 dl vizet aláöntünk, a kuktát lezárjuk. Ha sípol, csökkentjük a lángot, 20 percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk.
  6. Kinyitjuk a kuktát, a hús köré tesszük a krumplit. Enyhén sózzuk. Újra lezárjuk a kuktát, de most már csak 5-10 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Amikor az első kuktámat vettem anno, kaptam hozzá egy receptfüzetet, abban olvastam ezt a receptet. Nagyon megszerettük, azóta is gyakran főzöm. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...