r
Nosalty Logó

Eszterházy rostélyos kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Eszterházy rostélyos kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4700.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 3291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, megsózzuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A kuktába váltakozva rétegezzük a húst, sárgarépát, a paprikás hagymát. 2 dl vizet aláöntünk, a kuktát lezárjuk. Ha sípol, csökkentjük a lángot, 20 percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk.
  6. Kinyitjuk a kuktát, a hús köré tesszük a krumplit. Enyhén sózzuk. Újra lezárjuk a kuktát, de most már csak 5-10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4420
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Ne új krumplival készítsük, mert az nem szívja magába a szaftot. Kovászos uborkával a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy rostélyos kuktában
8zsuzsa8 210 recept

Amikor az első kuktámat vettem anno, kaptam hozzá egy receptfüzetet, abban olvastam ezt a receptet. Nagyon megszerettük, azóta is gyakran főzöm. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?