r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából

Nyuszikutya
Eszterházy torta Nyuszikutya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

717
Kalória
13.1g
Fehérje
92g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
48.8g
Víz
109.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
75.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a cukormázhoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cukor
    904 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 8583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához megadott mennyiségeket 5 részre osztjuk el. Sütőpapírra a tortaforma aljával köröket rajzolunk. 5 db kört.
  2. 2 db tojásfehérjét felverjük. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, tovább keverjük. Beleöntünk 6 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. Óvatosan belekeverjük fakanállal. Rákenjük a köralakra, megsütjük, és még 4-szer ismételjük.
  3. Hagyjuk kihűlni a lapokat a sütőpapíron. Ha szükséges, a tortakarikával egyformára vágjuk le a felesleges széli részeket.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingport a tojások sárgájával. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a felvert habtejszínt és a porcukrot. Hűtőbe tesszük a krémet, hogy jól lehűljön.
  2. Megtöltjük a kisült lapokat a krémmel, és a torta oldalát is bekenjük. A legfelső lapot nem kell megkenni krémmel, arra a cukormáz kerül.

Hozzávalók a cukormázhoz

  1. Az átszitált porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a vizet, amíg sűrű massza nem lesz belőle. Rákenjük a felső tészta lapra. A szélére nem kell kihúzni a mázat, mert kiterül.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. Csigavonalban a torta közepéről indulva rácsorgatjuk a cukormázra. Fogpiszkálóval a torta közepéről a széle felé húzva mintát rajzolunk a mázba.
  4. Maradék krémmel, darált dióval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25

Sokat gondolkodtam, hogyan lehetne egy könnyű krémmel készíteni Eszterházy tortát, mert vajkrémmel túl nehéznek találtam. Célszerű a lapokat egyenként sütni, mert így lesz szép szabályos a felvágáskor. Így jött össze ez a változat, amely párom Édesanyjának születésnapjára készült. Nagy sikere volt.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...