r
Nosalty Logó

Esterházy csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Esterházy csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2973 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11891 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 2283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este ujjnyi csíkokra vágjuk a húst, összeforgatjuk a mustárral, vöröshagymával, babérlevéllel és 5 ek. olajjal, majd lezárható tetejű edénybe tesszük.
  2. Másnap teflon edénybe tesszük a pácos-olajos húst, jól átforgatjuk, és fedő nélkül pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott répákat, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és együtt dinszteljük.
  4. Beletesszük a bort, 2 dl vizet, és lefedve takarékon puhára pároljuk.
  5. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és miután minden megfőtt, besűrűsítjük vele a ragut.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 23443
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esterházy csirkeragu
Salamon Csilla 1202 recept

Egy újságot lapozgatva találtam erre a receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek