r
Nosalty Logó

Epres-vaníliapudingos torta (Mancsőrjárat)

KonyhaBoszi
Epres-vaníliapudingos torta (Mancsőrjárat)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vaniliás pudingkrém

Epres pudingkrém

Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása

1261
Kalória
14.7g
Fehérje
131.8g
Szénhidrát
75.8g
Zsír
105.7g
Víz
353.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
93.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vaniliás pudingkrém

Epres pudingkrém

Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vaniliás pudingkrém

Epres pudingkrém

Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása

Összesen 12625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Vaniliás pudingkrém

Epres pudingkrém

Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    758.1 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    348 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    212 g
  • Koleszterin
    3536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1317.8 g
  • Cukor
    937 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1056.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7941 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    746 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    2887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7512 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    5054 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4352 micro
Összesen 12625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Elválasztjuk a fehérjéket a sárgájától.
  2. A fehérjébe beletesszük a késhegynyi sót és egy evőkanál kristálycukrot. Majd majdnem kőkemény habot verünk belőle.
  3. A sárgájához tesszük az 1 csomag vaníliás cukrot és a maradék kristálycukrot. Szép krémesre kikeverjük.
  4. A sárgáját ráöntjük a kemény habbá vert fehérjére és óvatosan összeforgatjuk, alulról felfelé.
  5. Lassan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet és szép óvatosan, alulról felfelé forgatjuk össze.
  6. A tortaformát kivajazzuk, majd zsemlemorzsával behintjük.
  7. Ha összeállt a piskótatészta óvatosan a tortaformába öntjük. Kicsit megrázogatjuk, hogy elsimuljon.
  8. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük. Szép barna színt kap. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült.
  9. Haggyjuk teljesen kihűlni, csak ezután szeleteljük fel.

Vaniliás pudingkrém

  1. A porcukor felét kikeverjük a margarin felével.
  2. A margarin másik felét felolvasztjuk egy lábasban, majd ráöntjük a tejet.
  3. A porcukor maradékát a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral keverjük ki, majd lassan öntsük a tejhez.
  4. Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, amíg összesűrűsödik. Félretesszük kihűlni.
  5. Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk.

Epres pudingkrém

  1. A porcukor felét kikeverjük a margarin felével.
  2. A margarin másik felét felolvasztjuk egy lábasban, majd ráöntjük a tejet.
  3. A porcukor maradékát a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a pudingporral keverjük ki, majd lassan öntsük a tejhez.
  4. Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, amíg összesűrűsödik. Félretesszük kihűlni.
  5. Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként hozzákeverjük a cukros-vajhoz, hogy egy könnyű, sima krémet kapjunk.

Eprek kiolvasztása/ előkészítése és a torta összeállítása

  1. Ha fagyaszott eperrel dolgozunk egy szűrőbe tesszük és hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni. Ezután felszeleteljük.
  2. Ha friss eperrel dolgozunk megmossuk és felszeletelünk.
  3. Pár epret meghagyunk egészben a díszítéshez.
  4. Ha minden teljesen kihűlt, elvágtuk 3 részre a piskótát, akkor szépen sorban megkenjük a pudingkrémekkel ízlés szerint. A pudingkrémekre helyezzük a feldarabolt epreket. A torta tetejére és mellé is tehetünk egész epreket.
  5. A tetejét díszíthetjük mintás cukorlappal - jelen esetben Mancsőrjárat - felvert tejszínhabbal, cukordíszekkel, figurákkal.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egyre drágább és drágább tortákat lehet kapni, főleg ha az ember valami egyedit szeretne a gyermekének. Ráadásul a fondantot nem igazán kedveljük, bármennyire szép is. Így végül nekiültem és összeszedtem a tortareceptekből azokat a részeket, amiket igazán szeret a család és összeállítottam a saját tortánkat. Nagy sikert aratott, a gyerekeknek és felnőtteknek is nagyon ízlett.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...