r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Mogyoróvajas-kekszes brownie-muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 393 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    347.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 5762 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 393 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokoládét és a mogyoróvajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük kicsit hűlni.
  2. A tojásokat a xilittel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és megolvasztott csokis-mogyoróvajas keveréket.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport.
  4. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és kibéleljük muffinpapírral a sütőformákat.
  5. Mindegyik aljára egy diónyit adagolunk a tésztából, majd nyomunk rá egy-egy cukormentes kakaós kekszet. Ezek tetejére teszünk egy teáskanálnyi mogyoróvajat majd brownie-tésztával befedjük az egészet.
  6. Kicsit hozzáütögetjük az asztalhoz, majd mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon 20-25 percet sütjük alsó-felső sütésen.
  7. Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, közben elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a xilitet, a tejszínt, a vaníliát és a mogyoróvajat. Robotgéppel habosra keverjük, vigyázzunk, ki ne csapódjon.
  2. Habzsákba töltjük, és csillagcsővel mutatós kis halmokat készítünk a kihűlt muffinok tetejére. Mindegyikbe nyomunk egy-egy kekszet, és megszórjuk durvára darált mogyoróval.
  3. Tálalás előtt 15-20 percere tegyük hűtőbe, hogy a krém kellően kidermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2899
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Ezek a gazdag, mogyoróvajas krémmel megkoronázott, ragacsos brownie-muffinok a csokoládé és a mogyoróvaj tökéletes kombinációját mutatják be egy apró süteményben. Ízre olyan, mint a brownie, vaj helyett azonban mogyoróvaj került a tésztába is, amit muffinformába töltve sütöttünk ki. A közepükbe töltött kekszeket rejtettünk, ettől belül egyszerre roppanósak és ragacsosak. Ezt ellensúlyozandó, a tetejükön a krémes, mogyoróvajas mascarpone méltóságteljesen és lágyan csúcsosodik. Ha a csokoládé és a mogyoróvaj szerelmesei vagytok, akkor kötelező jelleggel ajánljuk ezt a receptet. Nagyon masszívak és tartalmasak, így már egy darab után is azt érezhetjük, megvolt a napi édességbevitel. Cukormentes csokiból készítve pedig az egész édesség is teljesen cukormentes lesz!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek