Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás charlotte

Málnás charlotte
Málnás charlotte
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vége az eperszezonnak, de itt a málna, a kedvenc gyümölcsöm. Ha pedig itt a málna, akkor mi sem egyszerűbb, finomabb, és szebb, mint a málnás charlotte. A charlotte mindig jó választás. Könnyű, finom, elronthatatlan, remekül néz ki, és jól szállítható. Én is vendégségbe vittem.

hozzávalók / 6 adag

A piskótatekercshez

A krémhez

ajánlat

A zsírtartalmát lehet csökkenteni, ha a fele tejszín helyett joghurtot teszünk bele.
Az elkészítési időt pedig, ha készen vett piskótatekercset használunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra állítva.
  2. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel.
  3. Továbbverjük az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jön a liszt, azzal már nem verjük, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkeverjük.
  4. A sütőhöz kapott nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rásimítjuk a masszát. A sütőt 180 fokra állítjuk, és a tésztát megsütjük. Nagyon hamar megsül.
  5. Még melegen, a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. (Régebben én is nedvesített konyharuhába tekergettem, de rájöttem, hogy erre semmi szükség. A sütőpapírral együtt feltekerve remek tekercs lesz, egy művelet megspórolva, és nem kell kimosni a konyharuhát.)
  6. Amikor kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és megkenjük a málnalekvárral*,  visszatekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
  7. Pár szem szép málnát félreteszünk a díszítéshez, a többinek a felét leturmixoljuk, összekeverjük az édesítővel és a zselatinnal, hozzáöntünk kb 1 dl vizet, és jó melegre megfőzzük, de nem forraljuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a kihűlt, zselatinos málnával. Hozzákeverjük a maradék málnát is.
  8. Egy gömbölyű tálat kibélelünk a piskótaszeletekkel, meglocsoljuk egy kis rummal, és beleöntjük a málnás, tejszínes krémet. Ezután be a hűtőbe, és várhat másnapig.
  9. Tálaláskor a szélét egy késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálra.
  10. Tejszínhabbal és a félretett málnaszemekkel díszíthetjük.
  11. *A málnalekvárhoz a málnát egy lábosba tettem, beledobtam egy vaníliarudat, kevés édesítőt, és addig főztem, amíg besűrűsödött. Nem adtam hozzá semmi tartósítót, pár napig a hűtőben így is elállna, ha nem fogyna el.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 977
elküldve: 6
receptkönyvben: 440
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás charlotte torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Darklight
Darklight Fri, 2011-06-24 21:58

Köszi a receptet! :) Nagyon jól sikerült, bár én cukorral csináltam, és zselatin fixet rakatam a krémbe, így főzni se kellett!
Sok-sok dicséretet kaptam érte!
Mégegyszer köszi! :)

tenger
tenger / tenger Fri, 2011-06-03 23:52

Itt a recept málnaimádó lányom születésnapjára! :-) Köszönöm!
Igen,a gyorsított eljárást választom sajnos - hétköznap lévén akkor majd - , és sok-sok joghurt a tejszín helyett. De van házi málnalekvárom! :-)

Szép napot!

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Tue, 2011-04-12 12:39

Sziasztok!
Én is elkészítettem anyukám szülinapjára, mivel ő cukros, és nagyon finom lett.Eperrel készítettem én is és zselatin fix-el, plusz 2,5dl tejszínből és 2,5dl epres joghurtból.Köszi a receptet!
Üdv:Zsóka.

bogica654
bogica654 Fri, 2010-08-13 18:01

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy édesítő helyett lehet cukrot is használni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-14 07:37

Kedves Recept-küldő!

Szeretném megköszönni ezt a kiváló receptet, a hétvégére elkészítettem, gyors volt, hiper-szuper finom (az unokaöcsém extra dícséretet adott érte!!!) :-)))))) és mutatósra sikeredett!!!! :-)
Igaz, én málna helyett epret kevertem a tejszínbe (30-35 dekát) és zselatin helyett Oetker Zselatin fixet használtam, így főzni sem kellett. (még gyorsabb)
Köszönöm a sikerélményt! :-)))))

420
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
édesítőszer 5 ek
málnalekvár 2 ek
rum 2 ek
habtejszín 5 dl
málna 25 dkg
stevia 1 teáskanál
zselatin 10 g