Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás sütemény

Aszalt szilvás sütemény
Aszalt szilvás sütemény
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez a sütemény egy sült puding, ami Franciaországban Far breton néven ismert.

 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk az Armagnac-kal, és kb. 6 órát állni hagyjuk.
  2. A tejet, cukorral és vajjal állandó kavarás mellett felmelegítjük, míg a vaj és a cukor felolvadt. Majd hűlni hagyjuk.
  3. Egy tepsit kivajazunk.
  4. A tojásokat elkeverjük a 125 g liszttel. A tejes keveréket lassan hozzákeverjük. A masszát a tepsibe öntjük.
  5. A szilvákat papírtörlővel leszárítjuk, 1 ek liszttel megszórjuk, majd elosszuk a masszára.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x23x7 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 303
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszaltszilvás sült puding, sült puding konyakos aszalt szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

519
aszalt szilva 250 g
konyak 6 ek
tej 600 ml
cukor 100 g
vaj 60 g
tojás 8 db
finomliszt 125 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 3 ek