r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Aszalt szilvás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2343 micro
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk az Armagnac-kal, és kb. 6 órát állni hagyjuk.
  2. A tejet, cukorral és vajjal állandó kavarás mellett felmelegítjük, míg a vaj és a cukor felolvadt. Majd hűlni hagyjuk.
  3. Egy tepsit kivajazunk.
  4. A tojásokat elkeverjük a 125 g liszttel. A tejes keveréket lassan hozzákeverjük. A masszát a tepsibe öntjük.
  5. A szilvákat papírtörlővel leszárítjuk, 1 ek liszttel megszórjuk, majd elosszuk a masszára.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5148
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából ez a sütemény egy sült puding, ami Franciaországban Far breton néven ismert.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!