Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres táska túrós tésztából

Epres táska túrós tésztából
Epres táska túrós tésztából
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű nyári édesség, nagyon ízlett a családomnak.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg túró
  • 13 dkg finomliszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • kevés reszelt citromhéj
  • 25 dkg érett, kemény eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg vaj
  • kevés vaníliás cukor
  • néhány csepp citromlé
  • és kristálycukor
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Öntethez: 

  • 30 dkg eper
  • 2 ek méz
  •  kevés citromlé
  • fél narancs leve
  • porcukor ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A lisztből, túróból, a kisebb darabokra vágott hideg vajból, a tojásból, sóból, a citromléből és a reszelt citromhéjból sima tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. fél órára hidegre tesszük.
  2. Ezalatt a töltelékhez való epret megmossuk, és negyedekbe vágjuk.
  3. Az öntethez a megtisztított epret kisebb darabokra vágjuk, a felét félretesszük. A másik felét egy edénybe felforraljuk a mézzel, porcukorral, citromlével és a narancslével, majd áttörjük, és hozzáadjuk a többi epret, de már nem forraljuk fel, csak átmelegítjük.
  4. A 6 dkg vajon kevergetve megpirítjuk a morzsát, hozzáadva a kétféle cukrot.
  5. A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és köröket  /9 - 12 cm/ szúrunk  ki belőle, a közepébe epret teszünk, széleit megkenjük a tojássárgájával, majd félbehajtjuk, és jól lenyomjuk a szélét.
  6. Enyhén forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd óvatosan megforgatjuk a vajas morzsában.
  7. Porcukorral meghintve, eperöntettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 509
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres barátfüle, derelye, epres párna

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!