r
Nosalty Logó

Epres-rozés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres-rozés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A sütihez

  1. Először egy nagy tepsit készítsünk elő, vajazzuk ki, vagy sütőpapírral béleljük ki. A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
  2. Kézi habverővel is elkészíthető a süti tésztája, de használhatunk gépet a gyorsaság kedvéért. Először a tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a rózsavizet, az olajat. Aztán jöhetnek a szárazak: a liszt, egy csipet só és a sütőpor. Közben adagoljuk hozzá a rozét is. Legyen szép egynemű a tészta, ne maradjon benne lisztcsomó.
  3. A kész tészta mehet a sütőlapra, nem kell a szélekig kikenni, de téglalap alapja legyen.
  4. Toljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. Nem kell csak világosbarnának lennie. Sütés után vágjuk formára, a széleit egyenesítsük ki.

A mázhoz és a díszítéshez

  1. Közben elkészítjük a mázat és a díszítést. Az epret mossuk, szárítjuk, fektetve szeleteljük. Csak a belső szép szeleteket hagyjuk meg díszítésnek, kb. 9 nagy kocka lesz a sütiből. Egyre 3 kell, így 27 szeletet tegyünk félre a díszítéshez. A többi mehet egy kisebb szószos edénybe.
  2. Adjunk hozzá egy deci rozét, forraljuk össze (így gyerekek is ehetnek majd a sütiből), és szűrőn nyomjuk át. A magok mehetnek a kukába, a többihez annyi porcukrot keverjünk, hogy krémes legyen, plusz egy kis vajat, ezzel fényes marad.
  3. A mázzal öntsük le a sütit, hogy mindenhol takarja be. Tegyük hűtőbe, hogy rádermedjen kicsit.
  4. Tálaláskor vágjuk szeletekre, díszítsük eperszeletekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 39x30x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1639
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 25.

Receptkategóriák

Üdítő látvány a szemnek és a szájnak egyaránt ez a nagyon egyszerű és gyors nyári süti. Nem csak felnőttek ehetnek belőle, ha beforralod a mázhoz a bort az eperrel. Az egésznek plusz pikantériát ad a rózsavíz, amit opcionálisan hozzáadhatsz.

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek