r
Nosalty Logó

Epres-pudingos süti Anyanyul konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jutka41
Epres-pudingos süti Anyanyul konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 560 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2796.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 2237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Majd beletesszük a sütőporos lisztet.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan belekeverjük a lisztes keverékbe.
  3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A 2 cs pudingport a 0,5 l tejben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni (cukrot én 6 csapott evőkanállal raktam bele), ha kihűlt, akkor beleöntjük a tejszínt, és felverjük.
  5. Majd a kihűlt tésztára kenjük a pudingot, rászeletelünk epret, és zselatinnal leöntjük.
  6. Berakjuk a hűtőbe, amíg megdermed a zselatin rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3505
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jutka41 14 recept

Sok eprem volt otthon, és valami krémeset-epreset szeretem volna enni, így született ez a sütemény. A pudingba lehet belekockázni epret, úgy még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk