r
Nosalty Logó

Epres chia parfé

scarlett69
Epres chia parfé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Chia réteg

Epres réteg

360
Kalória
5g
Fehérje
12g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
177.6g
Víz
-
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Chia réteg

Epres réteg

Összesen 360 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Chia réteg

Epres réteg

Összesen 1436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Chia réteg

Epres réteg

Összesen 146 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 360 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1436 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Chia réteg

  1. A chia magot az eritrittel, vaníliával ízesített kókusztejben elkeverjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ezalatt a magocskák szépen megduzzadnak és pudingszerű állagot fog kapni.

Epres réteg

  1. Az epret (vagy más gyümölcsöt) megmossuk, megtisztítjuk, és a vízzel, mézzel (eritrittel) összeturmixoljuk.
  2. Egy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük, és betesszük a fagyasztóba, kb fél órára. Akár ezt is elkészíthetjük már előző nap este.
  3. Ha megfagyott, ráöntjük az elkészült chia pudingot, és ismét a fagyasztóba tesszük, legalább 1-2 órára. Ezt követően, hosszúkás tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és gyönyörűen szeletelhető. IR diétába, paleolitba is beilleszthető!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...