Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperparfé 3.

Eperparfé 3.
Eperparfé 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából két másik receptből gyúrtam össze az első parfémat. Nekem jól sikerült, ezért megosztom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: A fagylaltgépbe töltés előtt érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl a bekevert massza, mert különben nem fagyasztja le rendesen (legalábbis az én egyszerű fagylaltgépem). Ezt mindig elszúrom, de nem érdemes elsietni.
Mélyhűtőbe helyezve, több napig is eláll. A szilikonformából könnyű kifordítani az első dermedés után, és szépen szeletelhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk. Kiválasztunk 10-12 szem keményebb epret, ezeket elnegyedeljük, félretesszük.
  2. A többi epret lábosba tesszük a barna cukorral, a citrom levével, és lekvárrá főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén botmixerrel pépesítjük.
  3. Egy másik edényben összeforraljuk a tejszínt a tojások sárgájával gőz fölött, amíg krémes állagú nem lesz.
  4. Az eperlekvárt és a krémet is hagyjuk hűlni.
  5. A tojásfehérjéket habverővel felverjük.
  6. Belekeverjük az epermasszába a tejszínes krémet.
  7. Mielőtt a fagylaltgépbe töltenénk, belekeverjük a felvert tojásfehérjét, és beleszórjuk a felnegyedelt eperszemeket.
  8. Kb. 1 órán keresztül forgatjuk a fagylaltgéppel, majd szilikon őzgerinc-formában a mélyhűtőbe tesszük, hogy vághatóvá fagyjon.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cukker

Mióta szakács: 2011.05.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, sorbet, karamellfagyi, fagyitorta, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

eper fagylalt, epres jeges édesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
eper 60 dkg
barna cukor 150 g
tojás 2 db
citromlé 1 fél citromból nyert
főzőtejszín 200 ml