Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krumpligombóc

Epres krumpligombóc
Epres krumpligombóc
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak a figyelmébe ajánlom ezt a finomságot, akik nem szeretik a szilvás gombócot, mert ez garantált siker lesz, nálunk is így volt.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Zsemlemorzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót, és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle (vigyázzunk, mert ha túllisztezzük belágyul és ragacsos lesz, így már gombócnak nem tudjuk felhasználni).
  3. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. (Én nem szoktam kinyújtani a tésztát, egy gombócnyi tésztát a kezembe veszek, kör alakúra ellapítom, a közepébe teszek egy vaníliás kristálycukorba forgatott eperszemet, jól összenyomkodom.)
  4. Miután a víz felszínére feljönnek a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 13 984
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres gombóc, édes burgonyagombóc eperrel töltve, epertöltelékes gombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baranyignacne
bárányka / baranyignacne Thu, 2013-08-22 10:17

Szia ! Köszönöm a tészta receptjét,nagyon finom lett.Még soha nem tudtam jó szilvás gombócot főzni a tésztája sose sikerült.Ez a recept tökéletes.A férjem nagyon örült neki,én ugyanis nem szeretem a gombócot semmivel se töltve se üresen,talán ezért is nem sikerült.Még egyszer köszönöm ezután többször is főzök neki.

814
burgonya 1 kg
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
tojás 1 db
sertészsír 5 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
cukor 1 teáskanál
eper 60 dkg
zsemlemorzsa 200 g