r
Nosalty Logó

Epres-görög joghurtos túrótorta sütés nélkül

uutakacs
Epres-görög joghurtos túrótorta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

594
Kalória
22.4g
Fehérje
67.6g
Szénhidrátok
26.6g
Zsír
136g
Víz
26.9g
Koleszterin
2.9g
Rost
52.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.7 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    212.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7485.9 g
  • Cink
    1951 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    1503 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    900 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 4730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az alaphoz a zabfalatot aprítóban megőröljük, hozzákeverjük a vajat, és a folpack-kal bélelt tortaforma alján egyenletesen elterítjük a masszát.
  2. Félbevágott eperszemekkel (kb. 12 db) körberakjuk. A többi epret apró kockára vágjuk.
  3. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
  4. A joghurtba belekeverjük a zselatint, majd addig melegítjük (nem főzzük fel!), amíg a zselatin fel nem olvad. Belekeverjük a mézet, majd még melegen a túróhoz keverjük.
  5. Az alapra kanalazzuk a túrós krém felét, ezen egyenletesen eloszlatjuk a felkockázott epreket, majd rákanalazzuk a krém másik felét is.
  6. Tálalásig kb. 2 órát hűtjük, hogy megdermedjen. Eper szemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Kaptam szülinapomra egy rekesz epret a férjemtől. Főztem belőle lekvárt, és elkészült a szülinapi/gyereknapi epertorta is belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...