r
Nosalty Logó

Epres-fehér csokis kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZLB
Epres-fehér csokis kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 688 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 2753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 688 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 2753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 20 percig hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát a hűtőből kivéve, lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy pohár segítségével köröket szaggatunk belőle. A köröket egy muffin sütő tepsi mélyedéseibe igazgatjuk úgy, hogy legyen egy kis peremük.
  3. 200 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krémhez

  1. A tejszínt egy lábosban megmelegítjük, és a fehér csokoládét beletördelve, kevergetve felolvasztjuk benne. Alaposan lehűtjük.
  2. A csokis tejszínből habot verünk az elektromos habverő legmagasabb fokozatán.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és a kosárkákban elosztjuk.

Díszítéshez

  1. A megmosott epreket papírtörlőn leitatjuk, majd mindegyiket négybe vágjuk, és elrendezzük a kosárkák tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3851
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első eper örömére. Vendégváráshoz is alkalmas, látványos kis süti. A kakaós keksz receptje Citromhabtól származik.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek