Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres csónak

Epres csónak
Epres csónak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Epres kísérlet leveles tésztára :)
Finom, gyors, egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Az epres csónakhoz

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztából 4 db (kb. 20 cm hosszú) csónak formát vágunk, a széleit visszahajtjuk kb. 1 cm szélesen, majd vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. Az epret lecsöpögtetjük, és egy lábosban 2 ek cukorral pár perc alatt darabos szószt főzünk.
  3. A tésztát berakjuk a sütőbe, és 4-5 percet sütjük, ha elkezd emelkedni a közepe, kivesszük, egyenletesen elosztva rákanalazzuk az eperszószt, majd még 15-20 percig sütjük.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt nyomjunk rá tejszínhabot, csokiöntettel megcsíkozzuk, és kész is. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 053
elküldve: 3
receptkönyvben: 275
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes leveles tészta eperrel, epres desszert leveles tésztából

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sun, 2014-02-09 04:30

Hoppá, most eszembe is jutott róla a gondola és a velencei karnevál! Szóval most abszolút szezonja van. Nekem most St. Dalfour fekete cseresznye dzsem van kéznél, lehet, azzal próbálom ki első ízben.

Editanya58
Editanya58 Tue, 2012-08-14 22:46

Szia!
Én is vettem a bátorságot és hétvégén megcsináltam. Téglalap alakúra szabtam és úgy próbálkoztam. 6 db-ot csináltam, de csónak formája csak 3-nak lett. Így is megoldottuk, mert a "csónak" mellé tettem a kimaradt szószt és így is nagyon finom volt. Igaz ez a süti egy kis türelem játék, de kész lett, és nagyon finom. Köszönöm a receptet, de az is biztos, hogy túl sűrűn nem fogom készíteni. Nagy sikere volt!
Üdv. Edit

Csibe1987
Csibe1987 Thu, 2012-01-26 15:59

Sziasztok!Megcsináltam...de nekem semmi csónak formája nem lett!! :-(
a közepe nagyon feljött és a széle meg nem...de azért megoldottam a megtöltést...bár nem ment így bele sok gyümölcs.Én nem eperrel hanem erdei gyümölccsel csináltam!
NAGYON FINOM LETT!!! Bár nem szép... :-)

Samy
Samy / Samy Wed, 2012-02-08 21:55

Szia, én friss leveles tésztát használok, az elég jól formálható, legközelebb csináld négyzet alakúra, az egyszerűbb :) örülök, hogy ízlett :)

nojszee
nojszee Fri, 2011-06-10 11:19

Én is azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon vágunk csónak formákat a leveles tésztából? Illetve, hogy van-e ehhez valami trükk, jó tanács?
Mert így látatlanban én egyelőre nem tudom elképzelni, hogy is állnék neki. :)

Samy
Samy / Samy Fri, 2011-06-10 11:30

Huh, az előzőre elfelejtettem válaszolni. :S

Nah szóval. Késsel vágsz egy csónak alakot. És a szélét 1 cm szélesen visszahajtod és RÁNYOMOD a tésztára és akkor lesz rendesen pereme, szépen felemelkedik.
De, ha nem akarsz kínlódni a formára vágással, akkor csináld négyzet vagy téglalap alakúra ;) És ugyanúgy hajtsd vissza a szélét és nyomkodd rá.
Remélem segítettem!

Üdv,

Samy

kakuca
kakuca Sat, 2011-05-28 15:15

Nekem nem álltak meg a csónakok, sokat kínlódtam vele.

Samy
Samy / Samy Fri, 2011-06-10 11:32

Kedves kakuca!

Ne haragudj, elfelejtettem reagálni. Leírtam az előző kommentben a trükköt.
Azt gondolom, hogy nem lett rendesen rányomva a visszahajtott perem a tésztára, és azért nem állt meg az oldala...

Üdv,

Samy

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 14:42

Egyszer majd megcsinálom neked!!!

503
leveles tészta 1 csomag
eperkonzerv 40 dkg
cukor 2 ek
tejszínhab 8 ek
csokiszósz 4 ek
napraforgó olaj 1 ek