Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)

Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)
Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glósz Kriszta lát el bennünket a piacon ezekkel a príma receptekkel, egyik gyermeke ugyanis lisztérzékeny. Ezekkel reklámozzuk Lesznik Angéla gyönyörű kerámiáit (a képen), amelyekben sütni is lehet.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

ajánlat

Nem csak lisztérzékenyeknek. A hozzáadott tejszínhab nem rontja el :)
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 25 dkg bevonót kis darabokra vágunk, és 2 evőkanálnyi vízzel gőz fölött felolvasztjuk.
  2. (A formát kivajazzuk, morzsával beszórjuk, de csak akkor, ha nem lisztérzékenyeknek készül.) A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük.
  4. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a felolvasztott, langyos bevonót.
  5. Hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, belekeverjük a mandulát és a rumot. A vajat kis darabokban jól beledolgozzuk. (1 evőkanállal félreteszünk a mázhoz.)
  6. A 4 tojásfehérjét 2 csipet sóval habbá verjük, és a tésztához adjuk.
  7. A tésztát a formába öntjük, alufóliával letakarjuk. A sütőben közepes lángon 35 percig sütjük, a közepe puha, de a széle kemény legyen.
  8. A még meleg tésztát a formából kivéve a tortatálcára tesszük. 
  9. Gőz fölött felolvasztjuk a maradék tortabevonót. A porcukrot kevés vízzel sűrű péppé keverjük, a maradék vajjal együtt a bevonóhoz adjuk, és simára keverjük. Egyenletesen bevonjuk vele a tortát.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 246
elküldve: 7
receptkönyvben: 272
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás csokoládétorta liszt nélkül, csokoládétorta mandulaliszttel, rumos csokoládétorta liszt nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

narancsikeria
narancsikeria Wed, 2012-08-15 09:58

Kedves Ildikó!

Nagyon finom volt a recept, életem legjobban sikerült tortája. :)
Annyi különbséggel csináltam, hogy a piskótát elvágtam félbe és megkentem
általam készített eperlekvárral! Mennyei lett!!!

Bkkriszti
Bkkriszti Thu, 2012-03-08 17:19

Kedves Ildikó!
Tortabevonó helyett sima tejcsokival is működik a recept? Esetleg keverve étcsokival.
Köszönöm szépen

763
tortabevonó 40 dkg
tojás 6 db
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
mandula 10 dkg
vaj 25 dkg
rum 2 ek
2 csipet
porcukor 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek