r
Nosalty Logó

Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)

Harmathy Ildikó
Csokitorta lisztérzékenyeknek (is)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

763
Kalória
10.1g
Fehérje
64.4g
Szénhidrát
52.5g
Zsír
35.9g
Víz
210g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
49.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 6107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 763 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    419.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    287.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 6107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 25 dkg bevonót kis darabokra vágunk, és 2evőkanálnyi vízzel gőzfölött felolvasztjuk.
  2. (A formát kivajazzuk, morzsával beszórjuk, de csak akkor, ha nem lisztérzékenyeknek készül.) Asütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük.
  4. Atojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Apránkénthozzáadjuk a felolvasztott, langyos bevonót.
  5. Hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, belekeverjük amandulát és a rumot. A vajat kis darabokban jól beledolgozzuk. (1evőkanállal félreteszünk a mázhoz.)
  6. A 4 tojásfehérjét 2 csipet sóval habbá verjük, és a tésztához adjuk.
  7. Atésztát a formába öntjük, alufóliával letakarjuk. A sütőbenközepes lángon35 percig sütjük, a közepepuha, de a széle kemény legyen.
  8. A még meleg tésztát a formából kivéve a tortatálcára tesszük.
  9. Gőz fölött felolvasztjuk a maradék tortabevonót. A porcukrot kevésvízzel sűrű péppé keverjük, a maradék vajjal együtt abevonóhoz adjuk, és simára keverjük. Egyenletesen bevonjuk vele atortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Glósz Kriszta lát el bennünket a piacon ezekkel a príma receptekkel, egyik gyermeke ugyanis lisztérzékeny. Ezekkel reklámozzuk Lesznik Angéla gyönyörű kerámiáit (a képen), amelyekben sütni is lehet.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek