Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-aszús tortácska

Epres-aszús tortácska
Epres-aszús tortácska
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Patricius Borház versenyének utolsó, aszús fordulójára készítettem ezeket a finom, apró tortácskákat eperrel, ami a szezonalitást képviseli, naranccsal, ami az aszú citrusos ízeiben is megjelenik, és az egészet gesztenyemézzel és mandulával tettem különlegessé. Nagy örömömre pedig sikerült, nyertem ezzel a borfalattal a verseny aszús fordulójában.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és az egyik tojást, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a másik tojást, azzal is habosra keverjük a masszát.
  2. Mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk az aszút, majd a sütőporral elkevert lisztet, a kandírozott narancshéjat, és az egészet alaposan elkeverjük. 
  3. Mikor a masszánk elkészült, kiolajozott muffin formába adagoljuk úgy, hogy háromnegyedig töltünk vele egy-egy formát. Minden mélyedésbe egy-egy nagyobb szem epret gerezdekre vágva elhelyezünk, majd a tetejére szeletelt mandulát szórunk. 
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 616
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres aszús muffin, mandulás epre tortácska, epres muffin tokaji aszúval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-10-06 20:40

Köszi, örülök, hogy tetszik:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-05-29 19:37

Kedves Picike21!
Örülök, hogy tetszik a recept! Tényleg nagyon jók a Patricius borok! Ilyen finom, könnyű aszút még nem ittam, mint amiből készítettem ezt a desszertet.

picike21
picike21 / picike21 Tue, 2012-05-29 19:16

amiben Patricius Bor van, az biztos finom, legközelebb félreteszek egy keveset és kipróbálom ezt a sütit, mert nagyon jól néz ki! :) Guszta

213
finomliszt 10 dkg
eper 10 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 kk
nádcukor 1 ek
méz 2 ek
desszertbor 1 dl
eperlekvár 1 ek
kandírozott narancshéj 1 ek
mandula 5 dkg
vaj 6 tk