r
Nosalty Logó

Eperkrémes ombre unikornis torta

Picipiros
Eperkrémes ombre unikornis torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1141
Kalória
15.1g
Fehérje
117.1g
Szénhidrát
68.5g
Zsír
107.4g
Víz
231g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
71.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    410.8 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3723.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    702.5 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 6846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.
  2. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
  3. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
  4. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
  5. A tésztát két bélelt formába töltjük. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A habtejszínt kézi habverővel felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadjuk a mascarponét, a dzsemet és az aromát. Hűtőben fél órát pihentetjük.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd 4 tálban elosztjuk: az egyikbe 5 csepp lila, a másikba 5 csepp rózsaszín, a harmadikba két csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk, a negyediket pedig fehéren hagyjuk.
  2. Bevonjuk a tortát: alulra sötét rózsaszín, középre világos rózsaszín, felülre és a torta tetejére pedig fehér habot tapasztgatunk, de ügyeljünk rá, hogy kb. 4 kanálnyi hab mindből kimaradjon az edényekben!
  3. Tortakártyával elsimítjuk a habot, addig egyengetve, amíg sima felületű nem lesz.
  4. A tortadíszt elhelyezzük a tortán, majd a maradék habokból különböző kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére és oldalára, sörény szerű vonalban.
  5. A tetejét megszórjuk a csillámmal, majd hűtőben 2 órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek