r
Nosalty Logó

Karamellás banántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Karamellás banántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 1125 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 6746 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Összesen 255 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.2 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6426.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3341 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3263 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 6746 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Elkészítés

A karamella ívekhez

  1. A karamella ívek készítése:
  2. Cukorból és vajból sűrű karamellát készítek.
  3. Gyümölcstortaforma peremébe öntök kisebb szakaszokat.
  4. Dermedés után kiveszem a karamella íveket.
  5. Karamellás banán készítése:
  6. A megtisztított banánokat karikákra vágom.
  7. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  8. Gyümölcstortaforma aljára teszem a banánkarikákat és rákanalazom a karamellt.
  9. Sütemény tészta készítése:
  10. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citrom héjat, a sót és kézimixerrel jól összedolgozom. Végül belekeverem a tejfölt is. A tésztát két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez hozzádom a kakaóport és a rum aromát. Homogénre keverem.
  11. A gyümölcstortaforma közepére, a karamellás banánkarikákra teszek 1 merőkanál kakaós tésztát, annak a tetejére 1 merőkanálnyi vaníliás tésztát, majd ismét 1 merőkanálnyi kakaós. . . és így tovább. Ugyanúgy, mint a zebratortánál. Külön-külön merőkanállal, szépen rákanalazom az összes tésztát a karamellizált banánra.
  12. Előmelegített sütőben, 190°C fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba!
  13. Félig nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni. Miután teljesen kihűlt, óvatosan egy lapos tányérra borítom.
  14. Karamella ívekkel díszítem.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 60918
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Maci ananásztortáját gondoltam tovább!:)

Hozzávalók

A karamella ívekhez

A karamellás banánhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek