r
Nosalty Logó

Túróval töltött fánk sütőben sütve

NS
Túróval töltött fánk sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

666
Kalória
24.4g
Fehérje
100.4g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
69.7g
Víz
178.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. Először a fánk tésztáját készítjük el. Langyos tejben egy kevés cukrot feloldunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni 20 percig langyos helyen, kb. a duplájára növekszik.
  3. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót egy villával áttörjük, beleütjük a 2 tojássárgáját, beleszórjuk a mazsolát, cukrokat, és összeforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. Rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk egy villa segítségével.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, tepsinként 30 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
  7. Vaníliás porcukorral szórjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Aki nem szereti a túrót, az tehet tölteléknek: csokit, lekvárt vagy gombát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...