Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött fánk sütőben sütve

Túróval töltött fánk sütőben sütve
Túróval töltött fánk sütőben sütve
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Aki nem szereti a túrót, az tehet tölteléknek: csokit, lekvárt vagy gombát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a fánk tésztáját készítjük el. Langyos tejben egy kevés cukrot feloldunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni 20 percig langyos helyen, kb. a duplájára növekszik.
  3. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót egy villával áttörjük, beleütjük a 2 tojássárgáját, beleszórjuk a mazsolát, cukrokat, és összeforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. Rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk egy villa segítségével.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, tepsinként 30 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
  7. Vaníliás porcukorral szórjuk be.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 620
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mely chef

Mióta szakács: 2013.08.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült fánk, túrófánk, túróval töltött fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babybee
babybee Sat, 2013-11-30 16:32

4 dl tejhez 300 g liszt? Most várom, hogy az elkészült nokedli tészta meg keljen... Hát kíváncsi leszek.

Aurélia
Aurélia / Aurélia Mon, 2013-10-07 10:27

Ezek a mennyiségek hogy jönnek ki 2000 Ft-ra? Ha nagyon nagyvonalúan és prémium minőséget számolok mindenből, energiafelhasználással együtt kb. 700-800 Ft. Magyarán sokkal gazdaságosabb étel, hiszen 1 főre az akkor max. 200 Ft.

mely_p33
Mely chef / mely_p33 Fri, 2013-08-23 08:12

Köszönöm szepen, kellemes hétvégét kivanok neked is Kedves Torma! Szeretettel udv. Melinda

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-08-23 03:45

Szédületes jó recept! Ki fogom próbálni; tetszik kis adag is, nomeg a túró, amit ma fogok frissen, itthon készíteni! Pont jókor jött és ez tepsis! Szeretem az olajban sütöttet is, de azért ez jobban tetszik a kalóriák miatt is :))) köszi a recit, kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

666
tej 400 ml
élesztő 20 g
porcukor 1 ek
finomliszt 300 g
tojássárgája 1 db
vaj 30 g
1 csipet
tehéntúró 250 g
mazsola 100 g
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 4 ek