Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper lasagne 2.

Eper lasagne 2.
Eper lasagne 2.
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha létezne desszert-szépségverseny, OZ ezen remekét bizonyára neveznénk; és szerintünk, komoly esélyei lennének a dobogóra! Túl a szépségen, ez az étel újító, finom és gyorsan elkészíthető is!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat



Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lasagne-lapokat forró, sós vízben kifőzzük, konyharuhára szedjük, és leszárítjuk. Mindegyik lapot kettévágjuk, és így összesen húsz négyzetet kapunk. Közepükön kis, kereszt alakú bemetszést ejtünk, majd a négyzeteket forró olajban világosbarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a ricottát, ha nagyon száraz, krémesre keverjük a tejszínnel, ha nem, akkor csak ízesítjük a zöldcitrom levével és a reszelt héjjal, édesítjük a vaníliás cukorral, végül belekeverjük a lecsepegtetett zöldborsot. Ha valaki édesen szereti, tehet hozzá még porcukrot, ha savanykásan, akkor még zöldcitrom-levet.
  3. Az epreket szeleteljük fel, de hagyjunk néhányat egészben a díszítéshez.
  4. Egy tányérra teszünk a krémből, erre jön egy négyzet, majd a krém, erre az eperszeletkék, lap, krém, eper - ezt addig ismételjük, amíg adagonként öt lapot fel nem használunk. A tetejére egy kis krém jön, erre díszítésként az egészben hagyott eperszemek. Egyszerűbb variáció: az epret kockákra vágjuk, és elkeverjük a krémben. Díszítéshez itt is adagonként egy szem epret egészben hagyunk.
  5. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és a zöldcitrom reszelt héjával.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 014
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres tésztatorta, krémes epres tésztatorony

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buza Sándor
Buza Sándor Tue, 2011-07-26 09:36

Kedves z1! Köszönöm a kérdésedet és az észrevételt!!
A zöldbors leve nem kerül bele, csak 2 tk zöldbors. Elírás történt...
A hogyanra és az arányokra egyébként a választ a filmben találod.
Köszönöm!!
Üdv:bsanyi

z1
z1 / z1 Mon, 2011-07-25 20:58

Kedves Sándor!
Én ezt a zöldbors dolgot nem értem.
Ugye nem baj:)))??????????????
A zöldborsnak nincs leve.
Esetleg az áztató, savanyító, vagy páclevére gondolhatnék még, de azt írod, hogy azt meg lecsepegteted.
Most akkor a zöldbors, vagy a lecsepegtetett leve?
Estleg mindkettő?
A fénykép szerint van benne némi szemes zöldbors.
Én kettőt is látok, egyet jobbra, egyet pedig alatta.
Ha még a páclevet is belerakjátok, akkor inkább csípős-savanyú, mint desszertszerűen édes lesz.
...bár a kettes pont utolsó bekezdésénél hagysz választási lehetőséget.
Tapasztalatból tudom, hogy az ecetes, pácolt zöldbors igen csípős.
De a kettő szem nem egyenlő, a két teáskanálnyival.
Márpedig a lé + a hozzáadott zöldbors mennyisége, gyakorlatilag élvezhetetlenné teszi ezt az ételt, mint desszertet 4 fő részére.
Na persze, ha nem desszertnek készült...
Érdekelne a válaszod, mert egy rendkívül jónak tűnő desszertet nézegetek épp itt, némi bizonytalansággal a lelkemben.
Z.
ui: Kedves Kettő, aki bevallottan el is készítette!
Vélemény????????????????????????????????

Buza Sándor
Buza Sándor Mon, 2011-05-23 18:11

Köszönjük! Valóban nem könnyű, de oly hatalmas a vágy, hogy legyűr minden akadályt. Az amerikaiak hamburgeje jutott eszembe, amit szintén nem lehet átharapni.Azért adnak mellé kést és villát... A teljes idejű videot megtalálod az oldalunkon. Várom a híreket, hogy sikerült!
üdv. bs

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-05-23 17:43

Erről is lehetne forgatni egy kisfilmet, hogy mi a helyes fogyasztás technikája...gondolom a desszertes villát el lehet felejteni! :D
Hétvégén ki fogom próbálni! ...és még csak hétfő van :(
Gratulálok a recepthez!
T.

Buza Sándor
Buza Sándor Mon, 2011-05-23 14:31

Mindenképpen a ricottát ajánlom a túró helyett, mert más állagot biztosít a tölteléknek.

1141
lasagne tészta 40 dkg
napraforgó olaj 2 dl
eper 50 dkg
ricotta 50 dkg
zöldbors 2 teáskanál
lime 1 közepes db
vaníliás cukor 6 csomag
porcukor 1 teáskanál
habtejszín 1 dl