Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper és bazsalikom öntet

Eper és bazsalikom öntet
Eper és bazsalikom öntet
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy receptes újságban olvastam. Mivel elég érdekesnek találtam, a hétvégén ki is próbáltam.

hozzávalók / 4 adag

  • 15 dkg szeletelt eper (1 csésze)
  • 1 dl olívaolaj (2/3 csésze)
  • 1 citromból nyert citromlé (1/3 csésze)
  • 1 teáskanál méz (vagy ízlés szerint)
  • 1 ek bazsalikom (friss, apróra vágva)
  • ízlés szerint (és frissen őrölt bors)

ajánlat

Mindenfajta salátához megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Késes mixerben keverjük simára az összes hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Használatig hűtőszekrényben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

bazsalikomos epres öntet, dresszing eperből és bazsalikomból, epres és bazsalikomos szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mercheeky
mercheeky / mercheeky Mon, 2013-07-08 09:25

Szia!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mihez való ez az öntet? mármint milyen típusú ételekhez? :)

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2013-07-08 19:44

Szia mercheeky!
Jelenleg még csak simán salátára öntve ettem.De lehet grillezett csibemellre,sós goffrira,sült sajtokhoz (pl.camambert),meleg tósztokba.Reméllem egykicsit segítettem,Maria.

206
eper 15 dkg
olívaolaj 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
méz 1 teáskanál
bazsalikom 1 ek
0 ízlés szerint