Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert csipkeszósz húsételekhez

Kevert csipkeszósz húsételekhez
Kevert csipkeszósz húsételekhez
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól, Gorka Líviától örökölt recept. A vörösboros vadsültek mellé mindig ezt adtam az Anna Malom vendégeinek. Imádták!  
Most a csipkelekvár és a ketchup is a piacomról való (Gusztos Sanyitól és Sipos Zsuzsától)

A konyak jó minőségű legyen!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A Cumberland-mártás alternatívája.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat hidegen összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 380
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-28 18:38

Nálunk ez kicsit másként készül: kevés olajon rántást készítek, majd felöntöm paradicsomlével. Kb 2l. A paradicsomlé kb 1/4 részével megegyező mennyiségű csipkelekvárt adok hozzá. Felforralom, közben ízesítem kevés sóval, pici vegetával 1-2 citromkarikával. Nagyon szeretjük főtt hússal, grillcsirkével, vagy csak rizzsel. Nálunk mindenki szereti ezt az édes-savanyú csipkelekváros paradicsomszószt. A csipkelekvár és a paradicsomlé természetesen házi.

132
csipkebogyó lekvár 30 dkg
ketchup 100 ml
konyak 60 ml