r
Nosalty Logó

English breakfast, a fullos angol reggeli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
English breakfast, a fullos angol reggeli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3340 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5340.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    4042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6679 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 1787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    607 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 162 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Félbávágjuk a paradicsomokat és a gombákat, majd száraz grillserpenyőben mindkét oldalukat odapirítjuk. Félretesszük.
  2. Pici vajat dobunk a serpenyőbe és megpirítjuk rajta a szalonnaszeleteket, valamint a grillkolbászkákat. Sózzuk-borsozzuk és alaposan meggrillezzük őket.
  3. Sima aljú serpenyőre váltunk, picike vajat olvasztunk benne, majd megsütjük a tükörtojásokat. A kész tojásokat tányérra szedjük, majd a paradicsomos babot is felmelegítjük a serpenyőben.
  4. A kenyérszeleteket megpirítjuk és háromszög alakúra vágjuk (átlósan kettévágjuk). Egy nagy tányérra halmozzuk a reggeli minden alkotóelemét és egy nagy bögre tejes tea társaságában fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 9412
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

English breakfast, a fullos angol reggeli
Rosanics Petra 327 recept

Az angol reggeli az egyik legismertebb étel, amivel a ködös Albionban találkozhatunk, azonban a saját konyhánkban is könnyedén elkészíthetjük. Alap alkotóeleme a tükörtojás, a grillkolbász, a bacon és a paradicsomos bab, amit kedvünk szerint turbózhatunk tovább gombával, paradicsommal vagy akár véres hurkával (ami hasonló az angol black puddinghoz). Pár szelet pirítóssal és tejes teával tálaljuk, és estig meg sem fogunk éhezni, az tuti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.