Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Energiakockák

Energiakockák
Energiakockák
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés nélküli energiabomba, ami még egészséges is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Aprítsuk fel a mandulát. Az aprított mandulát a tepsiben alaposan keverjük össze a zabpehellyel és a tökmaggal. Sütés: 240 fokra előmelegített sütő középső szintjén nagyjából 15 percig. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és pár percig hagyjuk hűlni.
  2. Tegyük a vajat, a mézet, a cukrot és a fahéjat a serpenyőbe. Forraljuk össze őket. A masszához adjuk hozzá a sült zabpelyhet, mandulát és a tökmagot. Keverjük össze, és kanalazzuk az egészet a tepsibe, majd alaposan nyomkodjuk bele.
  3. A tepsit tegyük nagyjából 3 órára hűtőbe. Óvatosan fordítsuk ki a tepsiből a megdermedt masszát, és vágjuk fel 16 kockára.
  • sütési hőfok: 240°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

müzliszelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
zabpehely 100 g
tökmag 50 g
mandula 100 g
vaj 40 g
akácméz 50 g
cukor 1 ek
fahéj 0.75 teáskanál