Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás masni

Káposztás masni
Káposztás masni
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokszor várt haza ezzel az étellel  iskolából jövet... A pirult káposzta illata az egész lakást átjárta,mindig megéreztem mi az ebéd...

Én géppel szoktam a káposztát lereszelni (megkönnyítve a dolgom). Besózni nem szoktam, semmi értelmét nem látom. Így is fog levet engedni!

Több adagot is lehet készíteni a káposztából,majd fagyasztva eltenni. Mikor hirtelen nem tudunk mit főzni, csak kiengedjük, tésztát főzünk és kész!!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy edénybe olajat teszünk, kb. 2-2,5 dl-t. A káposztát kinyomkodjuk a levétől, amit ereszt, majd az olajra tesszük.
  3. Kevergetés közben világosra pirítjuk. Mikor az íze már nem nyers, borssal és sóval megszórjuk.
  4. Kifőzzük a tésztát, és a pirult káposztára öntjük. Alapos keverés után tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 113
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsos-káposztás tészta, káposztás vekni, káposztás tészta sósan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chatrin30
chatrin30 Tue, 2013-07-09 14:28

Én a káposzta reszelését nagyon egyszerűen oldom meg! Megfordítom a nokedli szaggatót és úgy pillanatokon belül lereszelem a káposztát! :)

evamaria47
evamaria47 Wed, 2012-06-27 10:39

Nem elírás az olaj mennyisége?Én ehhez kb.2-3 evőkanálnyit teszek és kevés cukrot karamellizálok benne.A cukor a legegyszerűbb ízfokozó,csipetnyit minden sós ételbe teszek és fordítva is igaz.Ezáltal hangsúlyozottabbak az ízek,a csipetnyi só-cukor együttes kiemeli az összes többi ízt.
Egyszer próbáld ki így is.

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-06-27 17:55

Nem,nem elírás.A káposzta rengeteg olajat vesz fel,mondjuk attól is függ,hogy mekkora a káposzta.Kipróbáltam már cukrot karamellizálva is,de rájöttem sima sóval,és borssal a legjobb.mivel a káposzta úgy is édes.Cukorral ízesítek én is,de ezt az ételt nem. :-))

sarai eva
sarai eva Tue, 2012-06-26 11:00

Szia! Imádom a káposztás tésztát, de mindig a káposzta reszelése a gond.Nem tökéletes a kezem.Légyszíves írd le, hogy milyen gépet használsz hozzá. Köszönöm.

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-06-26 13:13

Az én gépem régebbi ETA100 konyhai robot gép,amihez többféle tartozék van,pl;különböző tárcsa,reszeléshez,szeleteléshez.Külön habverő,dagasztó....stb.
Sokféle robotgépet árulnak,ami sok mindent tud, különféle árakkal.Remélem segítettem valamit!szia

1166
káposzta 1 kis fej
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
farfalle 500 g