Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi Flammkuchen Glaser konyhájából

Elzászi Flammkuchen Glaser konyhájából
Elzászi Flammkuchen Glaser konyhájából
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzához hasonló, elzászi specialitás. Vékony, ropogós tészta hagyma- és baconszeletekkel, ja és persze a creme fraiche.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A feltéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és kavarjuk, míg az élesztő folyékony lesz.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a vizet és az élesztőt. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A creme fraichet elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, átgyúrjuk, majd lisztezett munkalapon oválisra nyújtjuk (kb. 35x25 cm).
  5. Két sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyiket megkenjük a tejfölös keverék felével, megszórjuk a hagyma és a szalonna felével.
  6. Egymásután betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe a legalsó sínre, és 10-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

német töki pompos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiva
Kiva Mon, 2016-09-26 09:23

Kedves Glaser! Elkészítettem és tökéletes a tészta állaga. Könnyű és nagyon finom. Köszönöm a receptet!:)

654
finomliszt 300 g
friss élesztő 10 g
cukor 0.5 teáskanál
0.5 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
víz 150 ml
vöröshagyma 150 g
bacon 125 g
crème fraîche 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint