Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elronthatatlan Stefánia vagdalt

Elronthatatlan Stefánia vagdalt
Elronthatatlan Stefánia vagdalt
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stefánia vagdalt, más néven egybefasírt. Különös ismertetőjele, hogy a közepén főtt tojásokat szokás elrejteni. Ezen kívül pedig ahány ház, annyi szokás - egyéni ízlés függő, hogy ki mennyi fűszert tesz bele, és hogy mivel turbózza még a húsos masszát. Ez egy nagyon egyszerű verzió, amit szinte lehetetlen elrontani!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon finomra vágjuk, és megdinszteljük a zsíron. A zsemlét felkockázzuk, és vízbe áztatjuk pár percre.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a fűszerpaprikát, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk. kicsavarjuk a zsemléket, és azt is hozzáadjuk, majd elkezdjük összegyúrni.
  3. Attól függően, hogy mennyire szeretjük lágyan vagy keményen a fasírtot, hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Ez a mennyiség egy közepes keménységű fasírtot fog eredményezni, de adhatunk hozzá kicsivel többet vagy kevesebbet is.
  4. Egy püspökkenyér-formát kivajazunk, majd hozzáadunk két kanálnyi zsemlemorzsát, és körbeforgatjuk benne, hogy mindenhol fedje. A forma aljára teszünk egy sor húst, majd rá megpucolt főtt tojásokat. A tojásokra is hús kerül, majd jól lenyomkodjuk, hogy mindenhol legyen massza a tojás körül. A tetejét fóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük.
  5. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy megpiruljon a teteje. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és szeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Stefánia vagdalt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
zsemle 1 db
zsemlemorzsa 0.5 bögre
tojás 2 db
főtt tojás 4 db
1 ek
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 g