Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű sült spenótos tészta

Egyszerű sült spenótos tészta
Egyszerű sült spenótos tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátran használhatunk több sajtot is. ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kiolvasztott spenótot forraljuk össze egy kis vízzel vagy tejjel, sóval, borssal.
  2. Míg rotyog a spenót, feltesszük a tésztát főni. 
  3. Közben elkészítjük a besamel-mártást: 10 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a 7 dkg lisztet, világos rántást készítünk, majd beleöntjük a 0,5 liter meleg tejet. Folyamatos keverés mellett szépen besűrűsödik a mártás, vigyázzunk, nehogy odakapjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, majd belereszeljük a füstölt sajtot, és jól elkeverjük.
  4. Előveszünk egy hőálló tálat vagy tepsit, kiolajozzuk az alját. Leszűrjük a tésztát, és beleöntjük a tepsibe. A spenótot elegyítjük a besamellel, majd ráöntjük a tésztára, és jól elkeverjük az egészet.
  5. A végén a tetejére reszeljük a trappista sajtot, és annak pirulásáig sütjük. :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 344
elküldve: 12
receptkönyvben: 90
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Furita

Mióta szakács: 2012.08.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tészta besamellel, besamales tészta, sült tészta spenótosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

925
spenót 45 dkg
penne 50 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 7 dkg
tej 0.5 l
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint