Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyiptomi bundás karfiol

Egyiptomi bundás karfiol
Egyiptomi bundás karfiol
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom (3 éves) elég kevés zöldséget hajlandó enni mostanában, a karfiol ezek között van, ezért vadászom a változatos receptekre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpároljuk a karfiolt: a vízhez adunk 2 tk köményt és sót. Épp csak addig pároljuk, hogy puhuljon egy picit.  
  2. Keverjük simára a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, 1 tk köményt és ízlés szerinti sót, és adjunk hozzá tejet, amennyit felvesz (maradjon elég sűrű, hogy ne folyjon le a karfiolról).
  3. Hevítsük fel az olajat.
  4. Mártsuk bele a karfiol-rózsákat a masszába, majd süssük őket aranybarnára (kb. 6-8 perc).
  5. Kedvenc szószunk kíséretében tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 914
elküldve: 7
receptkönyvben: 364
elkészítve: 5/20
Facebookon megjelent: -

szakács

null-A

Mióta szakács: 2012.04.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott karfiol, karfiol bundában, rántott karfiol köménnyel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2013-02-27 15:09

Szia, finomnak ígérkezik ez a karfiol. Te milyen szószhoz szoktad készíteni? :))

köszi

null-A
null-A / null-A Fri, 2013-03-01 08:37

szia, szerintünk sima tartármártással is finom, de pl. ennek a szósznak http://www.nosalty.hu/recept/shahi-raita az egyszerűsített formáját is nagyon szeretjük (forralás és fenyőmag nélkül), csak úgy hidegen összekeverm a joghurtot a hozzávalókkal (hangulattól függ, miből mennyi kiskanállal), beleteszek még egy kis őrölt köményt, borsot, ami eszembe jut... fél-egy órával a karfiol előtt érdemes elkészíteni és hűtőbe tenni, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-02-27 14:30

Kedves "null-A"!
Köszi a receptet, elmentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni, mivel mi is
nagyon szeretjük a karfiolt, a másik, hogy nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel
kísérletezni.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

Fox_Humana
Fox_Humana Wed, 2013-02-27 10:44

Az elkészítésből kimaradt a liszt. A hozzávalóknál szerepel, és világos, hogy a 2. pontnál kerül az ételbe, de mégis...
Amúgy tényleg jól hangzik a fűszerezés variálása is! (Délután mehetek karfiolt venni... :))

null-A
null-A / null-A Sat, 2013-02-09 09:44

remélem ízleni fog, nekünk nagyon bejött. A fűszerekkel persze lehet, és érdemes is játszani, én egy kis kanál curry-n gondolkodom legközelebbre :) és persze a masszán is lehet változtatni, a karfiol nagyságától függően, stb.

915
karfiol 1 kis fej
köménymag 3 teáskanál
finomliszt 13 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tej 1 dl
napraforgó olaj 4 dl
0 ízlés szerint