Nosalty Logó

Egyben sült karaj 2. - mustáros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Egyben sült karaj 2. - mustáros
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1229 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4913 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.6 g

Zsír

  • Összesen
    350.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10641.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3449 mg
  • Nátrium
    6180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 4913 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.
  2. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
  3. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
  5. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon!
  7. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 121416
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Ajánló

Habos krumplipürét és savanyúságot ajánlok mellé!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nassoló Naplopó 17 recept

Anyukámtól tanultam, nagyon finom húscsoda.

Hozzászólások

bokine

Gratulálok els? receptedhez. Nagyon szép a kép és gusztusos a husi is. Üdv: Erika

Nassoló Naplopó

Nagyon szépen köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Én meg már azt hittem, hogy ez az én receptem a kép alapján, mert én is ilyen tányéron szoktam fotózni! :-))) Ténylge nagyon guszta, várjuk a többit is! Üdv, Zsuzsa

Nassoló Naplopó

:) Biztosíthatlak, hogy ez az én husim! :) Akkor rokon az étkészletünk! :DDD Lesz még recept, köszönöm! Betty

tenger

H?ha! :-)

Törölt felhasználó

Mennyi ideig kell sütni?

Nassoló Naplopó

Szia! Igazából ez függ attól, hogy mekkora a karaj. Én mondjuk nem id?re szoktam, hanem kb. 1 óra múlva kissé kicsomagolom és megszúrom az egyik hússzeletet húst?vel és ahhoz mérten, hogy puha-e vagy sem csomagolom ki a húst, hogy lesüljön, közben néha meglocsolgatom még a szafttal, hogy azért nagyon ne száradjon ki a teteje. Azért kell neki jócskán id?, összesen saccra 2-2 és fél óra. H?fokot se igazán tudok írni, mert sajnos az én süt?mnek max és min. fokozata van...úgyhogy némi köztes lángot néha felfedezek, találomra szoktam sütni, többször ránézek a sütnivalókra. :) Próbáld ki! Remélem sikerül! Jó sütést! Betty

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a válaszodat, azért kérdeztem, mert, ha szinte fel van szeletelve, gondoltam kevesebb id? is elég, mintha valóban egybesült lenne. üdv.: Judith

Nassoló Naplopó

Nem, mert a szeletek között a szalonna, kolbász, hagyma, stb. elég szorongósan vannak, jól kitöltik a helyet, én úgy vettem észre, hogy a szeletek belseje - épp ezért, mert elég tömör az egész - nehezebben puhul. De azért ajánlom, hogy figyelgesd. :) Ha kipróbáltad írd meg hogy ízlett! :) Betty

Bató Edit

Szia Betty! A leírásod alapján csodás ez a husi. Mentem a receptet és hamarosan kipróbálom. Üdvözlettel, Edit

Nassoló Naplopó

Szia! Nagyon örülök hogy tetszik, remélem ízleni is nagyon fog! Elrontani nem lehet (ha csak le nem égeted:)). Ha elkészítetted kérlek írd meg, milyen lett! Betty

Törölt felhasználó

Az ugye nem komoly, hogy LÓKOLBÁSZ ?!?

Nassoló Naplopó

Kedves szlartibartfaszt! De igaz és a lókolbász kissé drágább is mint egy lángolt kolbász (legalábbis felénk). :) Én mondjuk nem szeretem a kolbászokat, de a környezetem férfi tagjai szerint nagyon finom a lókolbász! :) Betty

macskamedve

Kedves Betty! Ez egy csodás étek! Jöv? héten szombaton egy szép nagy társaságban ünneplem névnapom és születésnapom egyben, és ez lesz az egyik f?fogás! Zsuzsi

Nassoló Naplopó

Kedves macskamedve! El?tted egy nappal volt az én névnapom is! :) Isten éltessen mind neved-, mint szülinapod alkalmából! Remélem sikert aratsz ezzel a kis f?étellel! :) Majd írd meg hogy sikerült és ízlett-e neked és a vendégeknek! :) Puszi Betty

Bató Edit

Szia Betty! Nagyon finom volt a husid! Sztem nem most készült utoljára. Köszi a jó receptet (és anyukádnak is!) Szép napot Neked. Edit.

Nassoló Naplopó

Kedves Edit! Nagyon örülök, hogy ízlett a hús! Tök jó a pozitív visszajelzés, váljék mindig egészségetekre! :) Neked is szép napot! Betty

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet,az enyém is ilyen szépre sikerült,máskor is készítek mert a családomnak nagyon ízlett!!! Üdv:Erzsi

Nassoló Naplopó

Kedves Erzsi! Nagyon örülök, hogy a család ínyére lett a husika! :) Köszönöm a pozitív visszajelzést! Betty

nagyné máté márta

Megsütöttem és valóban finom lett!Speciel kolbász nélkül ,mert nem volt itthon,így is üt?s vo lt!Legközelebb,majd azzal is ki lesz próbálva,mert a családnak Ízlett.Köszi a receptet!Üdv: Márta9

Nassoló Naplopó

Kedves Márta! Nagyon örülök, hogy ízlett! Én nem szeretem a kolbászt, apa igen, de az íze, ami kisül bel?le az nagyon pikánssá teszi a husit! Próbáld majd ki. A belevalókat pedig variálhatod nyugodtan! :) Betty

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.