Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben grillezett csirke

Egyben grillezett csirke
Egyben grillezett csirke
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen vágytam már egy nagy grill lapra, amit bárhol használhatok, gázon, sütőben, grillen. Megvettem, és ez volt a próbasütés. Egyszerre készült a lakásban a grillebéd. Egyik végében a csirke sült, másikban zöldségeket grilleztem köretnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke hátán kezdjük. A gerinc mellett két oldalon ollóval végigvágjuk a csirkét. Levágjuk hasán a felesleges bőrt és hájat.
  2. A csontokat végig kibontjuk a húsból úgy, hogy a csirke egyben maradjon. Először a mellcsontot és a bordakosarat, majd a combcsontokat.
  3. A csirkét bepácoljuk, és hagyjuk legalább egy órát a pácban állni.
  4. A grill lapot felforrósítjuk, és ráhelyezzük a kisimított csirkét először a bőrös felével. Kis tűzön sütjük, 8-10 percenként meg-meg fordítjuk
  5. Ha megsült (kb. 35-40 perc), tálra rakjuk, és fóliával lazán letakarva 10 percig pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 49,5x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vasalt csirke, fűszeres csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
csirke 110 dkg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 2 ek
worcestershire-szósz 3 teáskanál
földimogyoró olaj 2 ek
szójaszósz 2 teáskanál