r
Nosalty Logó

Sült csirke narancsos szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült csirke narancsos szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2698 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 675 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2698 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Természetesen a kibelezett, megmosott és sütésre előkészített csirkével indítunk.
  2. Az összekevert sót, borsot és fokhagymaport beledörzsöljük a csirke bőrébe, bőre alá és belsejébe.
  3. Olajozzuk meg a tepsit, tegyük rá a csirkét mellével lefelé, fedjük le alufóliával.
  4. Tegyük be a sütőbe, süssük (pároljuk) 45-50 percig.
  5. A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és megszurkáljuk, hogy a hús átpuhult-e.
  6. A narancsos szószból kenjünk rá a csirke bőrére.
  7. Ezek után a csirkét visszatesszük a sütőbe, és piros ropogósra sütjük.
  8. Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos szószt a a husi tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a szószt egy kiöntő csészében tálaljuk, és mindenki annyit önt a saját csirkedarabjára, amennyit szeretne.
  9. Szósz elkészítése:
  10. Kis tálba tesszük a keményítőt, és adagolva hozzáadjuk a narancslét, simára keverjük.
  11. Ezek után hozzáadjuk a cukrot, lereszelt narancshéjat, citromlét, és jól elkeverjük.
  12. Átöntjük egy kis lábasba. Majd lassú tűzön, folyamatosan keverve, sűrűvé főzzük.
  13. Tűzhelyről levesszük, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16697
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 28.

Ajánló

Köretnek zöldséges rizst ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg narancsos kacsának indult, de a kacsa nagyon drága volt, így a csirkét vettem. A páromnak nagyon ízlett. Legközelebb egészben sült mellehússal tálaljuk majd a narancsos szószt.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek