r
Nosalty Logó

Egészben sült fűszeres karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egészben sült fűszeres karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1843 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3687 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1843 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3434 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3687 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Akkora edénybe tesszük a karajt, amiben a tej teljesen el tudja majd lepni.
  2. A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval, rászórjuk a karajra, és leöntjük a tejjel. 24 órán át állni hagyjuk, hűtőben.
  3. Kivesszük a húst a tejből, és leszűrjük a tejet.
  4. Egy másik tálban 3 ek olívaolajjal elkeverjük a fokhagymamaradékot, és az összes fűszert (ne sajnáljuk a fűszert bele). Ebbe megforgatjuk a karajt úgy, hogy mindenhol jól rátapadjon a fűszeres olaj, mint egy kéreg. Végül a szalonnaszeletekkel beborítjuk a tetejét.
  5. Tűzállóedényben alufóliával letakarva kb.1,5 órán át sütjük.
  6. Levéve a fóliát még egy 5-10 percig pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 103383
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Köretnek sült burgonyát készítettem a sütőben egy másik tepsiben, és savanyú káposztával tálaltam. Lehet készíteni a hús kisült levével, egy kevés liszttel barnamártást hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilveszter után, hogy mégegyszer visszahozzuk az ünnepi pillanatokat, egy elegáns és könnyed kis vacsorát készítettem. Volt vörös rózsa is, és a vacsi után természetesen egy gyümölcsös ízű vörös kékfrankos hazai bor. Szóval romantikázásra kitűnő ez a vacsi! Amikor megszeli az ember a husit, finoman omlós és rózsaszín belülről, nincsen benne semmi zsír, és nem inas, nagyon finom és könnyű. Szerintem egy szűzpecsenyével is felér.

Hozzászólások (5)

zelma

szia A lesz?rt tejjel mi a teend? utána? Köszi

Törölt felhasználó

Szia Zelma3! Nálunk a kutya kapta meg.Sajnos úgy ténylegesen nekem sem volt ötletem a felhasználásához ,mivel fokhagyma íz? tejet édes sütihez sem lehet keverni.Meginni hát, az pedig ízlés kérdése,de lehet ,hogy meg lehet inni.Én nem kóstoltam meg mivel a mi kis magyar vizslánk minden a f?zésb?l lees? részt,a f?tt zöldségt?l kezdve mindent megeszik-belekevertem a kajájába.Neki ez fenséges kaja volt.

zelma

jaj értem:)azt hittem még a receptben kap szerepet csak kimaradt:)a nagymamám a tepsis krumplit pl tejben sütötte mindig.Gondoltam itt is ilyesmi feladata lesz:)

Törölt felhasználó

Vasárnapi ebédnek tökéletes volt! S. káposzta körettel telitalálat! Legközelebb tarjából is elkészíte.

Törölt felhasználó

Én tegnap pácoltam be a húst, most van a süt?ben párommal megegyeztünk ez lesz az egyik karácsonyi menü :) Istenien néz ki! A végeredményr?l is írok majd.

trodai

Szia! Holnap készítem el a recepted,de els? olvasatra soknak t?nik a 250 fok másfél óráig..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek