r
Nosalty Logó

Édes-csípős csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Édes-csípős csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 2373 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat jól megmossuk, és ha van még rajta "tollpihe", akkor azt leszedjük róla, a combokat jól megmossuk, és leszedjük a bőrét, majd ismét jól megmossuk a csirkéket.
  2. Fogjuk, sóval és borsal bekenjük őket.
  3. A mézet, az erőspista és a ketchupot összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkéket. A maradékot ráöntjük.
  4. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 30 percig puhítjuk őket, majd leszedjük a fóliát, és 15 percig még pirítjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11101
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ezt a receptet olvastam, de ott úgy volt, hogy külön-külön kenegették be a csirkét az "alkatrészekkel", én egy pácot csináltam belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...