Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors és könnyű baklava

Gyors és könnyű baklava
Gyors és könnyű baklava
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámnak Görögországban ez a desszert az egyik kedvencévé vált. Több receptet átbogarászva úgy gondoltam, elkészítek egy kevésbé vajas és édes változatot. Rengeteg mennyiség volt minden receptben, ami visszatartott, mert ugyan szeretem az édes dolgokat, és tudom, hogy ez a süti is így finom, de ez az összeállítás a kevesebb vajjal és cukorral meggyőzött mindenkit.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Baklavát, de kicsit könnyedebb módon szeretné elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér.
  2. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledaráljuk, de az is jó, ha kicsit darabosabb marad. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  3. Kivajazzuk az edényt. A réteslapokat egymáson hagyva félbevágjuk. Elkezdjük lerakni. Minden réteget megkenünk vajjal. Alsó lapnak 4 lapot tettem egymásra. Megszórjuk a diós keverékkel.
  4. Ezután kettesével rakjuk a lapokat, de itt is minden lapot megkenünk vajjal. Minden második lap után jön a diós keverék. Ezt addig folytatjuk, amíg 4 darab lap marad. Ez kerül a tetejére, vajjal megkenve laponként. A tetejét megkenjük vajjal.
  5. 5 percre hűtőbe tesszük. Éles késsel felvágjuk először kockákra, majd háromszögekre.
  6. Megsütjük.

Hozzávalók a sziruphoz

  1. A mézet egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliát. Felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 5 percig főzzük, hogy kicsit szirupos legyen.
  2. A megsült baklavára merőkanállal rámerjük a szirupot mindegyik részre. A szirup először állni fog rajta, majd mialatt meghűl, a tészta beszívja a szirupot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 66 988
elküldve: 10
receptkönyvben: 224
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Baklava könnyedebb módon, diós rétes, szirupos diós rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
réteslap 12 db
dió 35 dkg
vaj 15 dkg
barna cukor 3 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
méz 5 ek
citromlé 1.5 citromból nyert
víz 2.5 dl
vanília kivonat 1 kávéskanál