r
Nosalty Logó

Expressz rétestészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Expressz rétestészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1186 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 99 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1186 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 25 dkg lisztet, 3 dkg zsírt, 0,5 dl hideg vizet, tojást és a 2 ek ecetet lágy tésztává gyúrjuk össze.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 2 mm vékonyra.
  3. A 2 ek zsírt habverővel elkeverjük a 3 ek liszttel, és a tészta középső harmadán hosszában szétkenjük, majd a két oldalát ráhajtjuk.
  4. Addig pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
  5. Ekkor 3-4 részre vágjuk (attól függően, mekkora rúd süteményeket szeretnénk), és újra kinyújtjuk téglalap alakúra.
  6. Középre kekszmorzsát szórunk, erre ültetjük a tölteléket, majd a két szélét áthajtjuk egymáson.
  7. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük vékonyan zsírral, és 160 fokon, hőlégkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5998
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

Ideális, ha hirtelen rétest szeretnénk sütni, és nincs otthon kész rétestészta. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Expressz rétestészta
Évi néni 1830 recept

A Paprika TV adásában láttam készíteni. Szintén ott láttam a kihúzós rétestésztát is, amit szintén elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.