Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bába foga

Bába foga
Bába foga
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen és gyorsan elkészíthető finom csemege. Mindenki imádni fogja. 

Kezdő háziasszonyok is nyugodtan kipróbálhatják. Nem lehet elrontani. 

Én dagasztógépbe teszek mindent és a pálinkát kicsinyenként adagolom, így még könnyebb összeállítani. 

Érdemes kipróbálni. :)

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzátesszük a sütőport.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. Csipet sót, majd porcukrot teszünk hozzá, s elkeverjük. Így egy morzsalékos lisztet kapunk, melynek közepébe fészket készítünk.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját és jól összedolgozzuk. Annyi pálinkát adunk hozzá, hogy összeálljon (gyúrt tészta állagot kapjunk).
  4. Amikor a tésztánk összeállt kivesszük a tálból, s nyújtódeszkán jól összegyúrjuk. Letakarjuk, s hűtőben pihentetjük fél órát.
  5. A tésztát több részre osztjuk és vékony (ujjnyi vastagságúra) sodorjuk. Lehelletnyi lisztet teszünk a deszkára, ügyeljünk rá, hogy ne legyen nagyon lisztes a deszkánk, mert nem tudunk vele dolgozni.
  6. Felvágjuk 8-10 cm-es darabokra. A közepéig bevágjuk, majd 90°-ot fordítva a másik oldalon is bemetsszük.
  7. Bő, közepesen forró olajban szép szalmasárgára sütjük.
  8. A már majdnem kihűlt tésztát vaníliás porcukorba megforgatjuk.
  9. Lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 658
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Annababa10

Mióta szakács: 2012.03.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, édes fánk, különleges fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:30

Érdekes nevek, érdekes külalak, ugyanakkor finomnak tűnő recept, és ha már ennyien örülnek neki, próbálom én is elkészíteni.:-)

mojzecska
mojzecska Sun, 2013-01-27 21:06

Kedves Mida8181. Nekem is a nagymamám csinálta,sulyomnak hívta ő is. Annyi különbséggel,hogy reszelt citromhéjat is tett bele.

Mida8181
Mida / Mida8181 Sun, 2013-01-27 20:50

Kedves Annababa.
Ezt a fánkot a gyerekkoromban a nagymamáim készítették. Annyi különbséggel, hogy a közepénél kicsit tovább vágták be mindkét oldalról (ugyanígy 90 fokkal elfordítva) és a négy ágát kihajtották, így a közepén lett egy lyuk. Az egyik nagymamám sulyomnak, a másik varjúlábnak hívta. Imádtam. Sokáig nem találtam igazán jó receptet hozzá. Ez jónak tűnik. Ki fogom próbálni.
Köszi a receptet. Üdv: Mida

macy79
Annababa10 / macy79 Mon, 2013-01-28 10:34

Kedves Mida8181!
Remélem nem fogsz csalódni a receptben és felidézheted vele a nagymama receptjét. :) Nálunk mindenki nagyon szereti.

516
finomliszt 25 dkg
vaj 2 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dl
1 csipet
porcukor 1 csipet
sütőpor 1 csomag
pálinka 50 ml