r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából

VnéEdit
Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

478
Kalória
18.3g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
55.8g
Víz
143.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3527.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.
  2. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden második tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd ráteszünk egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodjuk. A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra tesszük.
  4. 210 fokra előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük, ezután 180 fokra mérsékelve addig sütjük, amíg a fánk szép színt kap. (kb. 20 perc). Ha erősen pirulna a teteje, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Egy receptes újságból készítettem már nagyon sok alkalommal.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...