Nosalty Logó

Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2393 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 243 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3527.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2393 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 243 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.
  2. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden második tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd ráteszünk egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodjuk. A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra tesszük.
  4. 210 fokra előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük, ezután 180 fokra mérsékelve addig sütjük, amíg a fánk szép színt kap. (kb. 20 perc). Ha erősen pirulna a teteje, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 217765
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

VnéEdit 295 recept

Egy receptes újságból készítettem már nagyon sok alkalommal.

Hozzászólások

tnelly

Nagyon jól néz ki!

VnéEdit

Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Napok óta nézegetem a receptedet, annyira guszta a képen, így ma ki is próbáltam. Már a süt?ben sül, de nem akar szép színt kapni. Vajon miért? Esetleg le kellett volna kenni valamivel? El?re is köszi a válaszodat! Üdvözlettel, Dufike

VnéEdit

Kedves Dufike! A válasz adásról már lekéstem,nem voltam internet közelben. Már biztosan kisültek és ízlenek. Nem kentem le semmivel sem. Üdvözöllek:Edit.

Törölt felhasználó

megnyerte tetszésemet, én is meg fogom csinálni, gondolom a tetejét bekenek egy kis olajjal az nem árthat neki.

VnéEdit

Kedves Mária! Biztosan nem rontja el az olaj,hogyha lekened,de én nem kentem le semmivel sem.

Zoralina0719

Szia! Nagyon tetszik a recepted. Azt szeretném kérdezni,hogy nagy pogi szaggatóval szaggatva kb. hány db fánk lesz ebb?l a tésztamennyiségb?l?

VnéEdit

Kedves Zoralina0719! Nekem 8 db nagy fánkom sült ki. Üdv:Edit.

Zoralina0719

Köszönöm Edit! Hétvégén megsütöm.

VnéEdit

Nagyon szívesen,várom a véleményedet.

Törölt felhasználó

Az én fánkom süt?ben sütve olyan kemény lett, hogy kopogtatni lehetett volna vele.

VnéEdit

Akkor valamit nagyon elrontottál!!!! Egy kedves ismer?söm tegnap sütötte meg és nagyon szépek lettek a recept alapján. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=817767734927848&set=a.515731905131434.102834.100000838875628&type=1&theater

kmaria

Az enyém is,de állítólag mindent rosszul csináltam:)))

lilibe

bocs, de ez nem fánk, hanem bukta, csak nem raktad össze szorosan. A fánk az olajban sül.

VnéEdit

Ez nem bukta! Receptes újságból sütöttem már sok alkalommal. Ott,ez volt a neve. Tudom hogyan kell a buktákat tepsire tenni,hogy szép magasak legyenek. Maradjunk abban,hogy ez is fánk és a bukta tésztája pedig egészen más. Még pedig van egy frappáns képem süt?ben sült,majd beküldöm holnap azt is. Különben szeretjük az olajban sültet is,szép szalagosat szoktam sütni. Még azzal hátra vagyok,nem küldtem be. Majd egy friss képet. Üdvözletem,szép hét végét kívánok!

kmaria

Elkészítettem,és nagyon nem ízlett.kemény,a töltelék száraz.Gyakorlott háziasszony vagyok,mindeent a leírtak szerint készítettem,de nem jött be!

VnéEdit

Sajnálom nagyon! Ha gyakorlott háziasszony vagy,akkor biztosan sikerült volna. A további hozzászólásokhoz már nem írok. A töltelékben semmi keményít? nincs,hogy kemény legyen! Ha kemény lett a tésztája,akkor nem kelesztetted meg úgy,hogy kellett és túl sütötted. Az el?z? buktának írta. Már elég volt bel?le. Sok fotót láttam,akik elkészítették. Az én családomnak ízlett teljes mértékben.

kmaria

Fotót én is tudok küldeni,azzal nincs baj,mert szép lett.Viszont nem jó,és ez tény,nem vitatkozni akartam,de a véleményem megírtam,Ha ez sért?,sajnálom.Még csak annyit,megnéztem a képet,amit említesz,és elolvastam azt ott mellékelt receptet.Nem rétesliszttel csinálta a hölgy,hanem finomliszttel.és neki volt igaza.

libaláb

A hölgy receptjeivel már én is többször megjártam, de engem is csak ledorongolt, hogy ? tökéletesen ugyanígy csinálja, ahogyan leírta és mindenki más béna... már figyelem a nevét, hogy nehogy még egyszer belefussak véletlenül bármibe, amit ? tölt fel. Rá kell hagyni...

aantee

Kiindulva az itt megírt tapasztalatokból, lágyra dagasztottam a tésztát, 200 fokon sütöttem végig és amikor szépen feljött, ráadtam a h?légkeverést is, így nem volt ideje kiszáradni, mire halványbarna pírt kapott. A tölteléket tojás helyett fél adag elkészített vaníliás pudinggal csináltam, így szaftos maradt (mondjuk legközelebb tennék bele pici citromhéjat is). Nem rossz, de persze az olajban sült sajnos még jobban ízlik nekünk...

Törölt felhasználó

Ha a leírtrak alapján készíted el akkor az tökéletes. Én is már többször elkészítettem és nagyon finom volt Editkének köszönet a receptért

VnéEdit

Nagyon szívesen Mara. Igen,ha jól van elkészítve,akkor másoknak is sikerül. Üdv:Edit.

Törölt felhasználó

Gratulálok Editke

VnéEdit

Köszönöm szépen Mara.

Törölt felhasználó

Már régóta be vagyok regisztrálva, de még sohasem kommenteltem!!!! Viszont ez a recept megtetszett! A sok hozzászólás, nem!!!! Sohasem sértenék meg senkit, csak mert nem sikerült egy recept elkészítése!!!! Megsütöttem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üzenem a sok gyakorlott háziasszonynak: nem a receptben van hiba!!!!!! Elkészítettem, és legközelebb dupla adagot fogok sütni, annyira ízlett mindenkinek, és a töltelék sem lett kemény!!!!! Újra kéne értelmezni a gyakorlott háziasszony kifejezés fogalmát!!! Gratulálok! Recept kimásolva!!! <3

VnéEdit

Nagyon szépen köszönöm Anibusz33! Örülök,hogy sikeres lett nálad is és ízlett a családnak is. További jó sütést kívánok:Edit.

Törölt felhasználó

?szintén szólva én most csak azért regisztráltam, hogy tudjak írni, már régóta nézegetem ezt a receptet ma újból el?vettem és elolvastam a kommenteket, ezek hatására döntöttem úgy, hogy megcsinálom :) Bármilyen hihetetlen sok kedves háziasszonynak, tökéletesen sikerült, pedig nem volt itthon réteslisztem így sima lisztb?l álltam neki... annyi, hogy én már 10 perc után letakartam mert már akkor kezdett pirulni, mikor lejjebb vettem a h?fokot, de puha lett, szép lett, nem égett meg, és nagggggggyon finom! Tipikus magyar mentalitás amit itt látok, ha valami nem sikerül rögtön ráfogjuk másra, hogy az ? hibája, pedig csak végig kéne gondolni mi lehetett a probléma... van egy mondás biztos mindenki ismeri: " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye! " köszönöm a receptet, máskor is meg fogom csinálni! :)

VnéEdit

Köszönöm kedves Luca. Kellemes ünnepeket kívánok:Edit.

Törölt felhasználó

Szuper recept, érdemes kipróbálni! Üdv: Szandra

Törölt felhasználó

Mindent pontosan betartottam, úgy csináltam, ahogy a recept le van írva, és konkrétan ölni lehetne a "fánkokkal", annyira kemények lettek. Ehetetlen. Csalódás volt a recept, és 100%, hogy a kép, ami a recepthez tartozik, nem felel meg a valóságnak. Tisztán látszik, hogy olajban sült fánkok vannak a képen. Senkinek sem ajánlom az elkészítését és sajnálom, hogy én belekezdtem!!!

VnéEdit

A fotó a recepthez tartozik. Több receptes oldalon is sikert aratott. Aki megsütötte és megette,készítette a következ? adagot. Ilyen kritikákat nem fogadok el senkit?l. Nagyon örülök a fánkomnak,ami SÜT?BEN sült. Szép magasra felemelkedett,még szalagja is lett,ahogy a fels? kalapja megemelkedett. Bizony büszke vagyok rá,ha tetszik ,hanem. Sok háziasszony olajban sem tudja a fánk sütés rejtelmét. Hogyan is lesz rajta szalag! Minden jót az Oldal hobby szakácsainak. Visszavonultam. itt,ezen az oldalon egy fánk versenyen nyertem is kb. 5 éve és ezzel a fotóval és recepttel.

isokol

Maskor friss éleszt?t használjon. Biztos jó lesz!

bikkamakka55

Gratulálok Edit, hogy a tiéd a legnézettebb recept, de hogy nem a legjobb az biztos!!! Valamit kihagyhattál, (ami a technológiát illeti) mert ma elkészítettem, de csatlakozom azokhoz a hozzászólókhoz, akik azt írják, úgy szar, ahogy van! Sajnálom a ráfordított id?met! Színtelen, ronda, kemény stb. Megjegyzem, azért, hogy a véleményed szerint "valamit rosszul csináltunk" nem mi, hanem a recepted a felel?s! Vedd le, mert még sok háziasszonyt át fogsz verni!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek