Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából

Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából
Sütőben sült túrós fánk VnéEdit konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes újságból készítettem már nagyon sok alkalommal.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen.
  2. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden második tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd ráteszünk egy másik korongot, a széleit villával lenyomkodjuk. A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra tesszük.
  4. 210 fokra előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük, ezután 180 fokra mérsékelve addig sütjük, amíg a fánk szép színt kap. (kb. 20 perc). Ha erősen pirulna a teteje, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 401
össznézettség: 155 348
elküldve: 73
receptkönyvben: 1 761
elkészítve: 72/72
Facebookon megjelent: 2

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
285 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, nem olajban sült fánk, sütős fánk túróval

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-08-10 08:50

Kiemelve a Facebookon: 2018. augusztus 9-én, 17 óra magasságában!
Bizonyos szakácsok receptjeihez, miért is felejtitek - szándékos - ideírni a tényt????

barackkompót
barackkompót Sat, 2018-02-10 22:15

Nekem bevált a reccept, annak ellenére, hogy félig-meddig teljes kiőrlésű liszttel dolgoztam (az egészséges életmód jegyében). SZépen megsültek, puhák maradtak; igaz, annyit csaltam, hogy tettem a sütő aljába egy vízzel teli tepsit. :)
Köszönöm a receptet, én tuti sütök még ilyet! :)

barika128
Barika / barika128 Sun, 2018-01-14 18:55

Reggel óta nézegetem a receptet...nagyon elkeserített a "háziasszonyok" hozzászólása. Egy pillanatra sem merült fel senkiben, hogy ők maguk hibáztak..
Ha nekem valami nem sikerül, elmondom mi történt, és tanácsot kérek a recept írójától, hátha van ötlete.
Ezen most felbosszantottam magam, úgyhogy nekiállok, hogy saját véleményem legyen...

barika128
Barika / barika128 Sun, 2018-01-14 22:53

Siker...
engem túrósbatyura emlékeztet ( ezt a tésztát fogom használni, ha batyu formát csinalok..)
Amit valtoztattam: nem volt annyi vajam, így 1 részét margarinnal helyettesítettem.
Amin változtatnom kell, nekem nem volt elég édes a töltelék.
Nem kellett mind a 4 dl tej.
Ami furcsa volt: bár gyakorlott háziasszonynak vallom magam, nem szoktam réteslisztes sütit készíteni... Ez volt az első. Másképp viselkedik a finomliszthez képest.
Több töltelék kell bele..aggódtam, hogy hogyan tapasztom össze a széleket, emiatt óvatos voltam a mennyiséggel..

Par darabot megkentem tojással... Szebbek úgy..

Viszont vajpuha, finom kéreggel..siker a családban, gyorsan készen van..mentem magamnak..

Nem tudom mi csúszhatott el annak, akinek nem sikerült...

konyhamacska
konyhamacska Wed, 2016-03-16 23:41

Nem szoktam hozzászólni receptekhez, de most úgy érzem, muszáj: nekem is tökéletes lett, pedig teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem és édesítővel! A recepttel semmi baj (nyilván a sütőben sült fánk nem lesz olyan, mint az olajban sült) nekem nagyon bejött, fogom még sokat sütni! :)

mermaid25
mermaid25 Sat, 2016-03-12 07:23

Kedves Háziasszonyok!

Nagyon elszomorodtam a hozzászólásokon. Nem készítettem el a fánkot még, így nem tudom, hogy jó-e a recept, de azt gondolom, hogy akkor sem így kellene reagálni rá. Semmilyen esetben sem. Évek óta vagyok regisztrált tag, nagyon sok mindent kipróbáltam már az oldalról, és nagyon örülök, hogy rátaláltam. Viszont ma nagyon elszomorodtam:( Tényleg ilyen embertelen világban élünk? Edit jó szándékkal megosztott egy általa kipróbált receptet. Teljesen mindegy, hogy milyen okból lett valakinek kemény, vagy ehetetlen, akkor sem jogosítja fel Őt arra, hogy ilyen "hangnemben" írjon más által feltett receptről véleményt. Persze mindenkinek szíve joga hozzászólni, de azt gondolom, Editnek annyi tisztelet kijár, hogy ha nem is sikerül úgy a recept, akkor sem pocskondiázzuk :( Nekem is volt már olyan, hogy nem sikerült egy elkészített étel, azt nem csináltam meg többet, de ha ízlett, akkor biztosan hozzászóltam, hogy megköszönjem a szakácsnak. Örömet kellene szerezni, nem bántani egymást...

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2016-03-15 22:39

Így van,köszönöm szépen a hozzászólást.
Volt nekem is kemény kalácsom sok évvel ezelőtt.
Mindent gyakorolni kell.
Üdv:Edit.

Gréta84
Gréta84 Fri, 2016-03-11 17:20

Köszönöm szépen a receptet, nagyon ízlett mindenkinek és biztos, hogy még sokszor meg fogom csinálni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-03-09 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

bikkamakka55
bikkamakka55 Fri, 2015-07-10 12:31

Gratulálok Edit, hogy a tiéd a legnézettebb recept, de hogy nem a legjobb az biztos!!! Valamit kihagyhattál, (ami a technológiát illeti) mert ma elkészítettem, de csatlakozom azokhoz a hozzászólókhoz, akik azt írják, úgy szar, ahogy van! Sajnálom a ráfordított időmet! Színtelen, ronda, kemény stb. Megjegyzem, azért, hogy a véleményed szerint "valamit rosszul csináltunk" nem mi, hanem a recepted a felelős! Vedd le, mert még sok háziasszonyt át fogsz verni!!!

Ragee
Ragee Thu, 2015-05-21 14:18

Mindent pontosan betartottam, úgy csináltam, ahogy a recept le van írva, és konkrétan ölni lehetne a "fánkokkal", annyira kemények lettek. Ehetetlen. Csalódás volt a recept, és 100%, hogy a kép, ami a recepthez tartozik, nem felel meg a valóságnak. Tisztán látszik, hogy olajban sült fánkok vannak a képen. Senkinek sem ajánlom az elkészítését és sajnálom, hogy én belekezdtem!!!

isokol
isokol Sat, 2017-01-07 23:12

Maskor friss élesztőt használjon. Biztos jó lesz!

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-05-24 17:53

A fotó a recepthez tartozik.
Több receptes oldalon is sikert aratott.
Aki megsütötte és megette,készítette a következő adagot.
Ilyen kritikákat nem fogadok el senkitől.
Nagyon örülök a fánkomnak,ami SÜTŐBEN sült.
Szép magasra felemelkedett,még szalagja is lett,ahogy a felső kalapja megemelkedett.
Bizony büszke vagyok rá,ha tetszik ,hanem.
Sok háziasszony olajban sem tudja a fánk sütés rejtelmét.
Hogyan is lesz rajta szalag!
Minden jót az Oldal hobby szakácsainak.
Visszavonultam.
itt,ezen az oldalon egy fánk versenyen nyertem is kb. 5 éve és ezzel a fotóval és recepttel.

Luca75
Luca75 Thu, 2015-04-02 11:08

Őszintén szólva én most csak azért regisztráltam, hogy tudjak írni, már régóta nézegetem ezt a receptet ma újból elővettem és elolvastam a kommenteket, ezek hatására döntöttem úgy, hogy megcsinálom :)
Bármilyen hihetetlen sok kedves háziasszonynak, tökéletesen sikerült, pedig nem volt itthon réteslisztem így sima lisztből álltam neki... annyi, hogy én már 10 perc után letakartam mert már akkor kezdett pirulni, mikor lejjebb vettem a hőfokot, de puha lett, szép lett, nem égett meg, és nagggggggyon finom!
Tipikus magyar mentalitás amit itt látok, ha valami nem sikerül rögtön ráfogjuk másra, hogy az ő hibája, pedig csak végig kéne gondolni mi lehetett a probléma...
van egy mondás biztos mindenki ismeri: " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye! "
köszönöm a receptet, máskor is meg fogom csinálni! :)

Anubisz33
Anubisz33 Mon, 2015-03-16 11:19

Már régóta be vagyok regisztrálva, de még sohasem kommenteltem!!!! Viszont ez a recept megtetszett! A sok hozzászólás, nem!!!! Sohasem sértenék meg senkit, csak mert nem sikerült egy recept elkészítése!!!! Megsütöttem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üzenem a sok gyakorlott háziasszonynak: nem a receptben van hiba!!!!!! Elkészítettem, és legközelebb dupla adagot fogok sütni, annyira ízlett mindenkinek, és a töltelék sem lett kemény!!!!! Újra kéne értelmezni a gyakorlott háziasszony kifejezés fogalmát!!! Gratulálok! Recept kimásolva!!! <3

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2015-03-17 23:39

Nagyon szépen köszönöm Anibusz33!
Örülök,hogy sikeres lett nálad is és ízlett a családnak is.
További jó sütést kívánok:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-03-04 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

domjan
Mara / domjan Mon, 2015-02-09 19:45

Ha a leírtrak alapján készíted el akkor az tökéletes.
Én is már többször elkészítettem és nagyon finom volt
Editkének köszönet a receptért

edit56
VnéEdit / edit56 Wed, 2015-03-04 10:38

Nagyon szívesen Mara.
Igen,ha jól van elkészítve,akkor másoknak is sikerül.
Üdv:Edit.

aantee
aantee / aantee Sun, 2015-02-08 14:39

Kiindulva az itt megírt tapasztalatokból, lágyra dagasztottam a tésztát, 200 fokon sütöttem végig és amikor szépen feljött, ráadtam a hőlégkeverést is, így nem volt ideje kiszáradni, mire halványbarna pírt kapott. A tölteléket tojás helyett fél adag elkészített vaníliás pudinggal csináltam, így szaftos maradt (mondjuk legközelebb tennék bele pici citromhéjat is). Nem rossz, de persze az olajban sült sajnos még jobban ízlik nekünk...

kmaria
kmaria Thu, 2015-02-05 22:53

Elkészítettem,és nagyon nem ízlett.kemény,a töltelék száraz.Gyakorlott háziasszony vagyok,mindeent a leírtak szerint készítettem,de nem jött be!

libaláb
libaláb Thu, 2015-02-19 20:37

A hölgy receptjeivel már én is többször megjártam, de engem is csak ledorongolt, hogy ő tökéletesen ugyanígy csinálja, ahogyan leírta és mindenki más béna... már figyelem a nevét, hogy nehogy még egyszer belefussak véletlenül bármibe, amit ő tölt fel. Rá kell hagyni...

kmaria
kmaria Sat, 2015-02-07 19:43

Fotót én is tudok küldeni,azzal nincs baj,mert szép lett.Viszont nem jó,és ez tény,nem vitatkozni akartam,de a véleményem megírtam,Ha ez sértő,sajnálom.Még csak annyit,megnéztem a képet,amit említesz,és elolvastam azt ott mellékelt receptet.Nem rétesliszttel csinálta a hölgy,hanem finomliszttel.és neki volt igaza.

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2015-02-05 23:29

Sajnálom nagyon!
Ha gyakorlott háziasszony vagy,akkor biztosan sikerült volna.
A további hozzászólásokhoz már nem írok.
A töltelékben semmi keményítő nincs,hogy kemény legyen!
Ha kemény lett a tésztája,akkor nem kelesztetted meg úgy,hogy kellett és túl sütötted.
Az előző buktának írta.
Már elég volt belőle.
Sok fotót láttam,akik elkészítették.
Az én családomnak ízlett teljes mértékben.

lilibe
lilibe Fri, 2015-01-30 21:18

bocs, de ez nem fánk, hanem bukta, csak nem raktad össze szorosan. A fánk az olajban sül.

edit56
VnéEdit / edit56 Sat, 2015-01-31 00:03

Ez nem bukta!
Receptes újságból sütöttem már sok alkalommal.
Ott,ez volt a neve.
Tudom hogyan kell a buktákat tepsire tenni,hogy szép magasak legyenek.
Maradjunk abban,hogy ez is fánk és a bukta tésztája pedig egészen más.
Még pedig van egy frappáns képem sütőben sült,majd beküldöm holnap azt is.
Különben szeretjük az olajban sültet is,szép szalagosat szoktam sütni.
Még azzal hátra vagyok,nem küldtem be.
Majd egy friss képet.
Üdvözletem,szép hét végét kívánok!

piroshó
piroshó Fri, 2015-01-30 17:07

Az én fánkom sütőben sütve olyan kemény lett, hogy kopogtatni lehetett volna vele.

kmaria
kmaria Sat, 2015-02-07 18:10

Az enyém is,de állítólag mindent rosszul csináltam:)))

Zoralina0719
Zoralina0719 Thu, 2015-01-29 14:23

Szia! Nagyon tetszik a recepted. Azt szeretném kérdezni,hogy nagy pogi szaggatóval szaggatva kb. hány db fánk lesz ebből a tésztamennyiségből?

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-30 10:37

Kedves Mária!
Biztosan nem rontja el az olaj,hogyha lekened,de én nem kentem le semmivel sem.

dufike
dufike Tue, 2015-01-27 13:29

Kedves Edit!
Napok óta nézegetem a receptedet, annyira guszta a képen, így ma ki is próbáltam. Már a sütőben sül, de nem akar szép színt kapni. Vajon miért? Esetleg le kellett volna kenni valamivel? Előre is köszi a válaszodat! Üdvözlettel, Dufike

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2015-01-27 16:36

Kedves Dufike!
A válasz adásról már lekéstem,nem voltam internet közelben.
Már biztosan kisültek és ízlenek.
Nem kentem le semmivel sem.
Üdvözöllek:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-01-27 03:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2015-01-27 11:47

Nagyon szépen köszönöm.
Nagy örömömre szolgál.
Remélem sokan lesznek,akik elkészítik.
Szép napot kívánok:Edit.

478
tej 2 dl
friss élesztő 2 dkg
porcukor 1 ek
rétesliszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
vaj 3 dkg
tehéntúró 25 dkg
mazsola 10 dkg
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db