Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus ekler fánk

Diabetikus ekler fánk
Diabetikus ekler fánk
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diabetikus ekler fánk, amelynek a szénhidráttartalma 50 %-kal csökkentve van, ugyanis cukor helyett természetes édesítőszerrel készült, és szénhidrátcsökkentett lisztkeverék a tésztája.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt, a vizet, sót, xilitet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük, és addig kavarjuk, amíg elválik a tészta az edény falától.
  2. Levesszük a tűzről és egyesével kézi vagy gépi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat (fontos, hogy egyesével).
  3. Krémes állagú tésztát kapunk, amit nyomózsákba töltünk, és halmokat vagy hosszúkás "csónakokat" nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Kb. 200-220 fokon megsütjük. (Tilos közben kinyitni a sütőt, mert összeesnek.)
  5. Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a krémet:
  6. A holland kakaóport hozzáadjuk a csokoládés pudingporhoz, és beletesszük a xilitet, majd egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük.
  7. Közben felforraljuk a tejet, a csomómentesre kevert pudingos-kakaós keveréket beletesszük, és felfőzzük (ügyelve arra, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a keményítő szerkezete széteshet, és akkor nem lesz kemény a krém).
  8. A kisült fánkok tetejét levágjuk, és a meleg krémet az alsó részbe töltjük.
  9. Közben a felső részre elkészítjük a díszítést úgy, hogy megolvasztjuk gőz fölött az update csokoládét, majd zacskóba tesszük, és kicsit lyukat szúrva rajta, kidíszítjük a fánkok "sapkáját".
  10. Ezután felverjük kemény habbá a tejszínt, és amikor teljesen kihűltek a csokoládés krémmel megtöltött fánkok, akkor nyomózsákkal tejszínt rakunk bele, és rátesszük a "sapkákat".
  11. Ezután tálaljuk a fánkokat, ebből a mennyiségből kb. 8 db fánk lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 294
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukormentes csokis töltött fánk, diabetikus csokipudingos fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Thu, 2012-08-30 23:39

Szia!
Hát igazából nem tudom,mert mindig úgy hallottam hogy ez a tészta zsírral lesz tökéletes ezért én mindig ezzel csináltam,de próbáld meg és írd meg milyen lett.De semmiképpen ne margarinnal csináld csak vajjal(márkázott vagy teavaj),mert margarinnal biztos hogy nem lesz jó.
Szép estét!
Daniella

486
diabetikus liszt 5 dkg
finomliszt 5 dkg
disznózsír 10 dkg
víz 1 dl
tojás 4 db
0.5 kk
xilit 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládés pudingpor 1.5 csomag
tej 4 dl
xilit 3 ek
habtejszín 5 dl
diabetikus csokoládé 5 dkg