r
Nosalty Logó

Diabetikus ekler fánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus ekler fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Összesen 489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Összesen 3899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Összesen 243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    577 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3899 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt, a vizet, sót, xilitet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük, és addig kavarjuk, amíg elválik a tészta az edény falától.
  2. Levesszük a tűzről és egyesével kézi vagy gépi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat (fontos, hogy egyesével).
  3. Krémes állagú tésztát kapunk, amit nyomózsákba töltünk, és halmokat vagy hosszúkás "csónakokat" nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Kb. 200-220 fokon megsütjük. (Tilos közben kinyitni a sütőt,mert összeesnek.)
  5. Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a krémet:
  6. A holland kakaóport hozzáadjuk a csokoládés pudingporhoz, és beletesszük a xilitet, majd egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük.
  7. Közben felforraljuk a tejet, a csomómentesre kevert pudingos-kakaós keveréket beletesszük, és felfőzzük (ügyelve arra, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a keményítő szerkezete széteshet, és akkor nem lesz kemény a krém).
  8. A kisült fánkok tetejét levágjuk, és a meleg krémet az alsó részbe töltjük.
  9. Közben a felső részre elkészítjük a díszítést úgy, hogy megolvasztjuk gőz fölött az update csokoládét, majd zacskóba tesszük, és kicsit lyukat szúrva rajta, kidíszítjük a fánkok "sapkáját".
  10. Ezután felverjük kemény habbá a tejszínt, és amikor teljesen kihűltek a csokoládés krémmel megtöltött fánkok, akkor nyomózsákkal tejszínt rakunk bele, és rátesszük a "sapkákat".
  11. Ezután tálaljuk a fánkokat, ebből a mennyiségből kb. 8 db fánk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5087
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diabetikus ekler fánk, amelynek a szénhidráttartalma 50 %-kal csökkentve van, ugyanis cukor helyett természetes édesítőszerrel készült, és szénhidrátcsökkentett lisztkeverék a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínes részhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek