r
Nosalty Logó

Nutellakrémes fánk Horandrától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Horandra
Nutellakrémes fánk Horandrától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

Összesen 2318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

Összesen 11589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

Összesen 437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 2318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    877.9 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    338 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    215 g
  • Koleszterin
    1439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6417.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    234 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2204 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 11589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 437 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

  • 6 dl napraforgó olaj (attól függ, hogy mekkora edényben sütjük, én hármasával sütöttem egy kisebb edényben, így elég volt az olaj)

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanálnyi lisztet és 1 kiskanálnyi cukrot, így tulajdonképpen kovászt készítünk. Meleg helyre tesszük lefedve, és 15 percig hagyjuk.
  2. A rumot kissé meglangyosítjuk a maradék cukorral, kiskanállal kevergetve feloldjuk a rumban a cukrot.
  3. Összedolgozzuk a többi lisztet (60 dkg-4 evőkanál), a tojássárgákat, a kovászt, sót, reszelt citromhéjat és a cukros rumot, először fakanállal keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet (2,5 dl), majd apránként hozzáadjuk az olvasztott margarint is. 6-8 percig dagasztjuk, míg hólyagos, lágy tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, enyhén beolajozott gyúródeszkára borítjuk, másfél ujjnyira kinyújtjuk, majd 8 cm átmérőjű, olajba mártott fánkszaggatóval kiszúrjuk (én bögrét használok, mert nincs fánkszaggatóm, de így is jó). Langyos helyen még 25-30 percig kelesztjük.
  5. Az egyik oldalukat kicsit az ujjunkkal benyomjuk, ez kerül majd az olajban alulra. Lefedett edényben, bő olajban mindkét oldalukat 1,5 percig sütjük, majd lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos!

A nutellakrémhez

  1. A tejszínt a csokoládéval (lehet tej- vagy étcsoki is, én tejcsokival csináltam) feltesszük főzni. Addig melegítjük, míg elolvad a csoki, majd kihűtjük. Ha hűtőben van 1-2 óráig, az jót tesz neki. Ha már jól kihűlt, felverjük robotgéppel a csokis tejszínt, majd fokozatosan hozzáadjuk a nutellát (én előtte kicsit mikróba teszem).
  2. Megvárjuk, míg kicsit kihűl a fánk. (Én ezután a habzsák csillagcsőrös fejével alulról lyukat fúrok bele és oldalra is, vigyázva, hogy a teteje ne lyukadjon ki! Habzsákkal vagy kiskanállal óvatosan megtöltöm, a tetejére is nyomhatok krémet, vagy megszórhatom porcukorral!)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4746
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Ajánló

Zöldségleves mellé nagyon finom második fogásnak is, ha szeretjük, tehetünk a krémbe fahéjat vagy rumaromát is! 20-21 darab lesz belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellakrémes fánk Horandrától
Horandra 42 recept

Fánkot készítettem ebédre, és a lekvár helyett gondoltam, feldobom valamivel. Volt itthon tejszín is, nutella is, így készítettem bele egy könnyű krémet! Nagyon finom!

Hozzávalók

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek