Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellakrémes fánk Horandrától

Nutellakrémes fánk Horandrától
Nutellakrémes fánk Horandrától
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fánkot készítettem ebédre, és a lekvár helyett gondoltam, feldobom valamivel. Volt itthon tejszín is, nutella is, így készítettem bele egy könnyű krémet! Nagyon finom!

hozzávalók / 5 adag

A fánkhoz

A nutellakrémhez

A sütéshez

  • 6 dl napraforgó olaj (attól függ, hogy mekkora edényben sütjük, én hármasával sütöttem egy kisebb edényben, így elég volt az olaj)

ajánlat

Zöldségleves mellé nagyon finom második fogásnak is, ha szeretjük, tehetünk a krémbe fahéjat vagy rumaromát is! 20-21 darab lesz belőle!

Szólj hozzá!

elkészítés

Fánk

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanálnyi lisztet és 1 kiskanálnyi cukrot, így tulajdonképpen kovászt készítünk. Meleg helyre tesszük lefedve, és 15 percig hagyjuk.
  2. A rumot kissé meglangyosítjuk a maradék cukorral, kiskanállal kevergetve feloldjuk a rumban a cukrot.
  3. Összedolgozzuk a többi lisztet (60 dkg-4 evőkanál), a tojássárgákat, a kovászt, sót, reszelt citromhéjat és a cukros rumot, először fakanállal keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet (2,5 dl), majd apránként hozzáadjuk az olvasztott margarint is. 6-8 percig dagasztjuk, míg hólyagos, lágy tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt a tészta, enyhén beolajozott gyúródeszkára borítjuk, másfél ujjnyira kinyújtjuk, majd 8 cm átmérőjű, olajba mártott fánkszaggatóval kiszúrjuk (én bögrét használok, mert nincs fánkszaggatóm, de így is jó). Langyos helyen még 25-30 percig kelesztjük.
  5. Az egyik oldalukat kicsit az ujjunkkal benyomjuk, ez kerül majd az olajban alulra. Lefedett edényben, bő olajban mindkét oldalukat 1,5 percig sütjük, majd lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos!

Nutellakrém

  1. A tejszínt a csokoládéval (lehet tej- vagy étcsoki is, én tejcsokival csináltam) feltesszük főzni. Addig melegítjük, míg elolvad a csoki, majd kihűtjük. Ha hűtőben van 1-2 óráig, az jót tesz neki. Ha már jól kihűlt, felverjük robotgéppel a csokis tejszínt, majd fokozatosan hozzáadjuk a nutellát (én előtte kicsit mikróba teszem).
  2. Megvárjuk, míg kicsit kihűl a fánk. (Én ezután a habzsák csillagcsőrös fejével alulról lyukat fúrok bele és oldalra is, vigyázva, hogy a teteje ne lyukadjon ki! Habzsákkal vagy kiskanállal óvatosan megtöltöm, a tetejére is nyomhatok krémet, vagy megszórhatom porcukorral!)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Horandra

Mióta szakács: 2013.07.31.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes fánk, nutellakrémmel töltött fánk, tejszínes csokikrémmel töltött fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2318
finomliszt 60 dkg
élesztő 3.5 dkg
tej 3.5 dl
cukor 4 ek
rum 0.5 dl
tojássárgája 4 db
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 7 dkg
habtejszín 5 dl
csokoládé 20 dkg
nutella 20 dkg
napraforgó olaj 6 dl