adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A fánkhoz
-
60 dkg finomliszt
-
3.5 dkg élesztő
-
4 ek cukor
-
0.5 dl rum
-
4 db tojássárgája
-
1 kávéskanál só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
7 dkg margarin
A nutellakrémhez
-
5 dl habtejszín
-
20 dkg csokoládé
-
20 dkg nutella
A sütéshez
-
6 dl napraforgó olaj (attól függ, hogy mekkora edényben sütjük, én hármasával sütöttem egy kisebb edényben, így elég volt az olaj)
2318
Kalória
23.9g
Fehérje
156.9g
Szénhidrát
175.6g
Zsír
101.8g
Víz
287.8g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
55g
Cukor
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
120g finomliszt437 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
70g tej39 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10g rum23 kcal
-
16g tojássárgája52 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
14g margarin100 kcal
A nutellakrémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
-
40g nutella216 kcal
A sütéshez
-
102g napraforgó olaj902 kcal
Összesen
2318
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
600g finomliszt2184 kcal
-
35g élesztő37 kcal
-
350g tej196 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g rum116 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
70g margarin502 kcal
A nutellakrémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
200g nutella1078 kcal
A sütéshez
-
510g napraforgó olaj4508 kcal
Összesen
11589
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.6g margarin19 kcal
A nutellakrémhez
-
18.9g habtejszín55 kcal
-
7.6g csokoládé41 kcal
-
7.6g nutella41 kcal
A sütéshez
-
19.3g napraforgó olaj170 kcal
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 101.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
2318
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 877.9 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 338 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 215 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6417.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1283 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 608 mg
-
Foszfor 2105 mg
-
Nátrium 2089 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrát
-
Összesen 784.4 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 508.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 234 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 858 mg
-
Retinol - A vitamin: 2204 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
11589
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
437
kcal
Elkészítés
A fánkhoz
- Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanálnyi lisztet és 1 kiskanálnyi cukrot, így tulajdonképpen kovászt készítünk. Meleg helyre tesszük lefedve, és 15 percig hagyjuk.
- A rumot kissé meglangyosítjuk a maradék cukorral, kiskanállal kevergetve feloldjuk a rumban a cukrot.
- Összedolgozzuk a többi lisztet (60 dkg-4 evőkanál), a tojássárgákat, a kovászt, sót, reszelt citromhéjat és a cukros rumot, először fakanállal keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet (2,5 dl), majd apránként hozzáadjuk az olvasztott margarint is. 6-8 percig dagasztjuk, míg hólyagos, lágy tésztát kapunk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, enyhén beolajozott gyúródeszkára borítjuk, másfél ujjnyira kinyújtjuk, majd 8 cm átmérőjű, olajba mártott fánkszaggatóval kiszúrjuk (én bögrét használok, mert nincs fánkszaggatóm, de így is jó). Langyos helyen még 25-30 percig kelesztjük.
- Az egyik oldalukat kicsit az ujjunkkal benyomjuk, ez kerül majd az olajban alulra. Lefedett edényben, bő olajban mindkét oldalukat 1,5 percig sütjük, majd lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos!
A nutellakrémhez
- A tejszínt a csokoládéval (lehet tej- vagy étcsoki is, én tejcsokival csináltam) feltesszük főzni. Addig melegítjük, míg elolvad a csoki, majd kihűtjük. Ha hűtőben van 1-2 óráig, az jót tesz neki. Ha már jól kihűlt, felverjük robotgéppel a csokis tejszínt, majd fokozatosan hozzáadjuk a nutellát (én előtte kicsit mikróba teszem).
- Megvárjuk, míg kicsit kihűl a fánk. (Én ezután a habzsák csillagcsőrös fejével alulról lyukat fúrok bele és oldalra is, vigyázva, hogy a teteje ne lyukadjon ki! Habzsákkal vagy kiskanállal óvatosan megtöltöm, a tetejére is nyomhatok krémet, vagy megszórhatom porcukorral!)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 20 p
Fánkot készítettem ebédre, és a lekvár helyett gondoltam, feldobom valamivel. Volt itthon tejszín is, nutella is, így készítettem bele egy könnyű krémet! Nagyon finom!