r
Nosalty Logó

Duplán almás torta

Évi néni
Duplán almás torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

340
Kalória
3.7g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
150.8g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
35.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 4086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    1809.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4086 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát elővesszük a hűtőből, lisztezett felületen kerek formára kinyújtjuk úgy, hogy egy 28 vagy 30 cm-es tortaforma alját és oldalát befedje. Egyenletesen kibéleljük vele a tortaformát.

Almatöltelék

  1. A töltelékhez szánt almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral, citrom levével és reszelt héjával, fahéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  2. 2 dl hideg vízben elkeverjük a két csomag vaníliás pudingport és a reszelt almához adjuk. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről és lehűtjük.
  3. A tésztára borítjuk a kihűlt almás-pudingos tölteléket, elsimítjuk.

Tetejére

  1. A három almát elnegyedeljük, magházát kivágjuk és a negyedeket négy-négy szeletre elvágjuk. Az almás krém tetejét teljesen lefedjük vele. (Egy kis citrommal is meglocsolhatjuk). Tetejét megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
  2. 170 fokon légkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28

Itt vannak az új almák a piacon, ezért mindenképpen evvel az alapanyaggal akartam sütni. A Rama oldaláról küldték ezt a receptet, hát kipróbáltam, erőteljes cukormegvonással.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...